Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

BÚCSÚZUNK KOLLÉGÁNKTÓL

Tartalomfelelős: Láng István, főigazgató

2022. január 19., szerda 15:32

Fájó szívvel búcsúzik a vízügyi ágazat Molnár Katalintól, az Országos Vízjelző Szolgálat munkatársától.

Molnar Katalin

Molnár Katalin a középiskolát követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán végzett Vízmérnöki szakirányon. 2008-tól a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet Nonprofit Kht. Medermorfológiai és térinformatikai osztályának munkatársa volt. Elsősorban medermorfológiai területen tevékenykedett, egyebek között részt vett a dunai hajózás feltételeinek javítására irányuló beavatkozások környezeti hatásainak vizsgálatában. A VITUKI 2012-es megszűnésétől az Országos Vízügyi Főigazgatóság kötelékében az Országos Vízjelző Szolgálat tagjaként látta el feladatait. Rövid időn belül a Szolgálat alapemberévé vált, az OVSZ rendszerüzemeltetési és –fejlesztési munkálatainak legapróbb technikai részleteiben is tökéletesen otthon volt. Profizmusa, szerteágazó és magas szintű ismeretanyaga predesztinálta arra, hogy a szűken vett OVSZ teendőkön túl az ágazat számos egyéb feladataiba, így például az aszálymonitoring rendszer kiépítésébe, vagy akár a vízrajzi és meteorológiai adatok ágazati szintű kezelésének fejlesztéseibe is bekapcsolódjon, és jelentős mértékben hozzájáruljon ezek sikeréhez.

Molnár Katalin azok közé az emberek közé tartozott, akinek személyiségét, a maga után hagyott személyes és szakmai űrt a száraz tények a legkevésbé sem tudják visszaadni. A Műegyetemet sokan végzik el, nem kevesen közülük kifejezetten jó képességekkel. Párját ritkítja azonban az a munkamorál, az a szorgalom, az az igényesség és segítőkészség, ami Őt jellemezte. Bárki, akinek volt alkalma együttműködni Vele – legyen az közvetlen kollégája, illetve az OVF vagy valamelyik Igazgatóság munkatársa – már az első pillanattól, az első mondatoktól kezdve érzékelhette, hogy jó kezekben van az ügye. Megérdemelten lett néhány hónapja az elsőként átadott „Az év dolgozója”- elismerés kitüntetettje az OVF-ben. Mindemellett csendes, szerény, a szerepléstől, magamutogatástól a végletekig elhúzódó személyiség volt, akire maximálisan igaz a mondás: van mire szerénynek lennie.

Mi, közvetlen kollégái nagyon szerettük és tiszteltük Őt. Szerettük a személyiségéért, és tiszteltük a szakmai elhivatottságáért. Nagyon fog hiányozni.

Utolsó módosítás: 2022. január 19., szerda 15:40, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat