Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Megemlékezés Dr. Springer Ferenc tiszteletére

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. február 05., péntek 11:31

Dr. Springer Ferenc, a Velencei-tó hajdani tógazdája születésének 100. évfordulóján, 2021. január 30-án csendes megemlékezést tartottak az agárdi hajókikötőnél.

Springer Ferenc neve összeforrt a Velencei-tó sport- és turisztikai célú hasznosításával, hiszen nem túlzás azt állítani: neki köszönhetjük azt, hogy a tó azzá vált, amilyennek azt ma ismerjük.

Az ő munkásságának eredménye a Velencei-tavi üdülőkörzet 1960-as, 70-es években lezajlott nagyszabású fejlesztése: a kotrási munkák megkezdése, a vízszintszabályozás, a tókörnyéki települések vízellátása és csatornázása. Az ő tevékenysége nyomán készült el a Pátkai- és Zámolyi-tározó, kiépült a partfal jelentős része, a strandok, kikötők és mólók mellett pedig kialakították a nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas sukorói evezőspályát.

A szombati eseményen köszöntőt mondott Tóth István, Gárdony város polgármestere, ezt követően Szabó Mátyás, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott igazgatója emlékezett vissza Springer Ferenc életútjára. Az eseményen a meghívott szakpolitikusok mellett részt vett Dr. Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója is. A résztvevők a megemlékezés végén virágelhelyezéssel tisztelegtek Gárdony város és Fejér megye díszpolgára előtt annál a szobornál, melyet Dr. Springer Ferencről Domonkos Béla szobrászművész 2011-ben készített.

KDTVIZIG_2021_02_04_Megemlekezes _Springer2 KDTVIZIG_2021_02_04_Megemlekezes _Springer1 KDTVIZIG_2021_02_04_Megemlekezes _Springer3A fotókat készítette: Ódor Balázs

Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 

Utolsó módosítás: 2021. február 05., péntek 11:35, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat