Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Meghívó TISZA IRODA MEGNYITÓ

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2014. november 04., kedd 08:19

Esemény kezdete: 2014. november 4. 10:00, kedd

Esemény vége: 2014. november 4. 12:00, kedd

Helyszín: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (5000, Szolnok Boldog Sándor István krt. 4.) 9. emelet

Tisza Iroda alakul Szolnokon, a Tisza-völgyi vízügyi szakmai együttműködés koordinálására.
A Tisza Irodának helyet adó Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja szerkesztőségük munkatársát a Tisza Iroda ünnepélyes megnyitójára.

Az 1998-ban megalakult Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) első miniszteri találkozóján, 2004-ben a tiszai országok képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben megállapodtak a Tisza völgyére vonatkozó vízgyűjtő gazdálkodási terv elkészítésében, valamint a Tisza csoport létrehozásában, amely összehangolja a Tisza integrált vízgyűjtő gazdálkodási tervével kapcsolatos összes tevékenységet.

A nemzeti Tisza Iroda elsődleges feladata a Tisza-völgyi vízügyi szakmai együttműködés feltételeinek megvalósítása, azok javítása, továbbá ellátja a Tisza csoport és nemzetközi kapcsolatok koordinációját. A Tisza Iroda céljai között szerepel a Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács (TRVT) mind szakmai, mind tudományos szempontú támogatása, valamint a szolnoki központtal megalakult Tisza-völgyi Műhely megerősítése, amely szervezet a Tisza-völgyért tenni akarók számára biztosít fórumot.

A szolnoki helyszínű Tisza Iroda ünnepélyes átadásán részt vesz és köszöntőt mond angol nyelven Ivan Zavadsky, az ICPDR főtitkára.
A Tisza Iroda létrehozásáról szóló megállapodást a Külügyminisztérium részéről Joó István, a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Somlyódy Balázs főigazgató és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság részéről Lovas Attila igazgató úr írja alá ünnepélyes keretek között.


Helyszín: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (5000, Szolnok Boldog Sándor István krt. 4.) 9. emelet
Időpont: 2014. november 4. 10:00 óra

Az esemény a sajtó részére nyilvános, az avatási ceremónia végén lehetőséget biztosítunk interjú készítésére.

Részvételükre számítunk!

Utolsó módosítás: 2014. november 04., kedd 08:23, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat