Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

A Tid(y)Up projekt keretében elkészült a Hulladékcsökkentési Eszköztár

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2022. január 14., péntek 09:27

Az Interreg Duna Transznacionális Program által támogatott és az Országos Vízügyi Főigazgatóság partnerségével megvalósuló Tid(y)Up című nemzetközi projekt keretében nemrégiben egy komplex online tudástár látott napvilágot. Az eszköztárat a PET Kupa folyómenti tapasztalatai alapján a tiszai partnerek hívták életre, azzal a céllal, hogy  az élővizektől, természettől eltávolodott emberek újra életük szerves részének tekintsék a folyókat. A Műanyagmentes vízpart elképzelésből nőtte ki magát a hulladékcsökkentési eszköztár, amely a folyóparti üdülőhelyek és éttermek, helyi önkormányzatok és a nagyközönség hulladékcsökkentésére irányuló erőfeszítéseit segíti elő.

Az eszköztár részét képezik a szemléltető poszterek, oktatási segédletek kész előadásokkal, valamint egy Hulladékcsökkentési kézikönyv is.

Kik a célcsoportok?

Vízparti üdülőhelyek és éttermek Helyi önkormányzatok Nagyközönség Óvodák és iskolák Vízi létesítmények, vízparti szolgáltatók Regionális turisztikai központok és szálláshelyek.

Az eszköztár magyar és angol nyelv mellett hamarosan német, szlovák, ukrán, szerb és bolgár nyelven is elérhető lesz, a projektben résztvevő országok partner szervezetei által készült fordításban, ezzel is hozzájárulva a régiós szinten történő szemléletformáláshoz.

A teljes Hulladékcsökkentési eszköztár a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének weboldaláról letölthető. 

cover photo

Csatári Norbert

Utolsó módosítás: 2022. január 14., péntek 09:28, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat