Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Idén is megkezdődtek a rendszeres őszi felülvizsgálatok

Tartalomfelelős: Dr. Balatonyi László, osztályvezető

2017. szeptember 20., szerda 14:13

A vízügyi szakma országszerte megkezdte ár-és belvízvédelmi műveinek 2017. évi őszi felülvizsgálatát. A 232/1996. (XII. 26.) kormányrendelet értelmében évente egy alkalommal ellenőrizni kell az ár- és belvízvédelmi műveket, azok műtárgyait, tartozékait, valamint a védekezési berendezések, gépek, eszközök és felszerelések állapotát. A már folyamatban lévő több hetes szemle célja a védekezésre való felkészülés, mely során a vízügyi szakemberek felmérik a jelenlegi állapotokat és az alapján meghatározzák a szükséges intézkedéseket. A felülvizsgálat része a védekezési tervek és nyilvántartások elkészítése, kiegészítése valamint a védelmi szervezetek megszervezése és felkészítése.

Az árvizesek minősítik az árvízvédelmi fővédvonalak és a töltéskorona állapotát, a gyeptakaró és a rézsűburkolatok védelmi körülményeknek való megfelelését, felmérik a fővédvonalat keresztező műtárgyakat valamint az árvízvédelmi rendeltetésű magasépítményeket, és a véderdők állapotát. A belvizesek felmérik a csatornák, medrek körülményeit, a vízkormányzó és szabályozó műtárgyak állapotát, valamint értékelik a belvízvédelmi rendeltetésű magasépítmények és a medrek és tározók kezelését szolgáló magasépítmények helyzetét.


vedelmifelmeres2

A határ menti, közös érdekeltségű műveken kollektív szemlét tartanak a szomszédos országok szakembereivel. A bejárás során aktualizálják a Vízügyi Igazgatóságok védelmi osztagainak nyilvántartás szerinti létszámát is, mindamellett a vízügyi múltnak is szentelnek néhány pillanatot.

vedelmifelmeres3
Utolsó módosítás: 2017. október 20., péntek 11:22, Uresch László
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat