Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottunk

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2020. november 11., szerda 16:23

Árvízvédelmi gyakorlat

A Budapest Műszaki Egyetem Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkolégium Vízépítő Tagozata azzal a kéréssel kereste meg a főigazgatóságot, hogy közös szervezésben a hallgatók számára árvízvédelmi gyakorlatot és a vízügyi ágazat munkáját bemutató előadásokat tartsunk.

Az OVF a gyakorlat megtartására felkérte a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságot, így 2020. november 9-én a Szentendre-szigeti árvízvédelmi szakasz Surányi védelmi központjában a KDVVIZIG Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztálya (ÁFO) és I. Szakaszmérnöksége közös szervezésében egy előadással egybekötött szakmai gyakorlatot tartott.

Papanek László (ÁFO) osztályvezető a védelmi központban előadást tartott az árvizekről, a közben felmerülő jelenségekről, elhárításuk módjáról, a korszerű védelmi felszerelésekről. Ezt követően a résztvevők Kopasz Sándor szakaszmérnök, Papanek László és a Szentendre-szigeti gátőrök szakmai irányítása mellett a hallgatók gyakorlatban is megismerték és végrehajtották a homokzsákos védekezés alapvető formáit (nyúlgát, hullámverés elleni védelem, buzgárelfogás, bordás megtámasztás).

arvizved_gyak_BME_2arvizved_gyak_BMEA rézsűcsúszás elleni bordás megtámasztás elkészítése buzgar_elfogasBuzgár elfogás
Utolsó módosítás: 2020. november 11., szerda 16:26, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat