Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Bosznia-Hercegovina képviselői az OVF-ben

Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

2014. december 03., szerda 12:50

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai 2014. december első két napján egy ötfős, Bosznia-Hercegovinából érkező delegációt fogadtak. A vízügyi szakértőkből álló csoport korábban a Duna Régió Stratégia keretében megkezdett tárgyalássorozat keretében látogatott hazánkba, hogy vízügyi és vízgazdálkodási gyakorlatainkkal, módszereinkkel megismerkedhessenek.

A delegáció tagjai az első napon a Duna Régió Stratégia  5-ös, környezeti kockázatok kezelésével foglalkozó prioritási területéhez kapcsolódó, kockázati térképezéssel és annak módszertanával foglalkozó SEERISK projekt záró konferenciáján vettek részt. Megtekintették a Gellért-hegyi víztározót, majd a konferencia szakmai programjához csatlakoztak.

Bosznia-Hercegovina kepviseloi az OVF-ban

A második napon Joó István, a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos és Gerencsér Ágnes, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Főosztály főosztályvezető helyettesének köszöntője után az OVF szakemberei tartottak rövid előadásokat. Dr. Dobi László, az OVF Nemzetközi és Koordinációs osztályának vezetője, a DRS 5-ös prioritási területének koordinátora átfogóan beszélt a magyar vízgazdálkodás felépítéséről és feladatairól. Csík András az Országos Vízjelző Szolgálat osztályvezetője az árvízi előrejelzést, Orosz György vízkárelhárítási referens az árvízvédelmi gyakorlatokat és rendszereket mutatta be a szakértőknek.

A kapcsolatok további fejlesztésének érdekében a tanácskozás második felében a Duna Régió Stratégia nyújtotta lehetőségekkel ismerkedhettek meg behatóbban a delegáció tagjai, dr. Dobi László pedig - egy magyar szakemberek által kidolgozott, vízügyi oktatási program tervezetét bemutatva - a még szorosabb együttműködés újabb lehetőségére hívta fel a figyelmet.

A felek a kétnapos látogatás zárásaként a találkozók mielőbbi folytatásában állapodtak meg.

Utolsó módosítás: 2014. december 03., szerda 13:03, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat