Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Brazil hallgatók szakmai gyakorlata

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2015. július 01., szerda 10:24

Négy hetes szakmai gyakorlaton vett részt az Országos Vízügyi Főigazgatóságon három brazil főiskolai (BSc) hallgató. Luiza Lamb, Victor Pedroso Curtarelli és JoAo Felipe Begnini egy külföldi tanulmányi program keretében érkeztek hazánkba, hogy a Szent István Egyetem Gödöllői Agrártudományi Karán környezetvédelmi szakmérnöki képzésén vegyenek részt angol nyelven.

A Szent István Egyetem környezetvédelmi szakmérnöki képzésén sajátították el az elméleti alapokat, amelyeket a Vízügy-közösen az Igazgatóságokkal együttműködve- egészített ki, gyakorlat orientált előadásokkal és terepi ismeretekkel.

tisziroda_szolnokTiszairoda_SzolnoktiszaTiszahallepcsoHallépcsődunaDunamedences_kikotoMedences_kikötőszeged_tiszaSzeged_Tisza

Itt tartózkodásuk időtartama alatt öt Igazgatóság működési területét ismerhették meg bővebben, mint például a Tisza-völgy árvízvédelmi rendszerét, az országosan egyedülálló méretű- kiskörei ökológiai folyosót.

hallepcsoHallépcső

Alkalmuk volt megtekinteni Dunakilitiben található duzzasztóművet és megismerni a Szigetköz vízrendszerét illetve a Drávai elsőrendű árvízvédelmi védvonalát.

dunakilitiDunakilitiszigetkozSzigetközdravaDráva

Az Esztergomban található Duna Múzeumba is eljutottak, ahol megismerhették a Vízügy jelentős múltját és jelenét.

A brazil diákok elmondása és beszámolója alapján ismereteikben gazdagodtak, amelyeket hazatérve, az otthoni adottságokhoz és problémákhoz adaptálni tudnak majd. Színes és ismeretekben gazdag szakmai gyakorlatuk tovább erősíti a Magyar Vízgazdálkodás jó hírét a Dél-amerikai kontinensen.

Utolsó módosítás: 2015. július 01., szerda 12:16, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat