Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Országos Informatikai és Hírközlési Értekezlet 2014

Tartalomfelelős: Barabás Ákos, -

2014. november 04., kedd 10:30

2007.évben elindításra került az úgynevezett „Vándor egér” elnevezésű programsorozat, amely jelképesen mutatja a házigazda szerepet betöltő Vízügyi Igazgatóságot. 2014 évben az évenként megrendezésre kerülő értekezletet a Nyíregyházi Vízügyi Igazgatóság rendezte Nyíregyházán október 27. és 29. között a Hotel Pagony Wellness & Conference központban.

A résztvevő szakemberek az alábbi témakörökben cseréltek információt, mely információ csere a Vízügyi Igazgatóságok egységesítését hivatottak szolgálni, illetve a kapcsolódó partnerek lehetőséget kaptak szolgáltatásuk bemutatására.

Témakörök:

1.nap

Lotus Notes alkalmazásai a vízügyi ágazatokban Regionális vízügyi, geoinformatikai és monitoring központ létrehozása

2.nap

A FETIVIZIG bemutatása A FETIVIZIG Informatikai tevékenységének bemutatása USB tárolók tiltása az Igazgatósági hálózatban Informatikai Infrastruktúra biztonsági helyzete L törvény Irodatechnikai lehetőségek újszerű alkalmazása Hálózati megoldások A FETIVIZIG távjelző és előrejelző rendszerének bemutatása Távmérő technikai megvalósítása

3. nap

Térinformatikai alkalmazások a vízügyi ágazatban SMS AlerterMegbízható kommunikáció több mobil IP hálózat egyidejű használatával Adattári eljárásrend Video szerverek alkalmazása biztonságtechnikai megoldások Honlap témák Aktuális projektek NTG csatlakozás helyzete, várható változások az infrastruktúrákban Vodafoneátállás aktuális feladatai

A szakmai programokat/előadásokat színesítették a kötetlen beszélgetések, szakmai kirándulások a Lónyai árvízkapunál, a szivattyútelepek monitoring rendszerének bemutatása, Szabolcsi földvár látogatása (Európa legrégebben, a X. században épült földvára, középkori református templom) valamint a konferencia zárásaként a Tokaji borkóstolás.

A konferencia/értekezlet nemcsak szakmai információcserét jelentett a résztvevők számára, hanem egy személyes ismeretség kialakulását /elmélyülését is szolgálta.

A Nyíregyházi Vízügyi Igazgatóság Informatikai és Hírközlési osztály munkatársai tevékeny részvételüknek köszönhetően a meghívott vendégeink láthatóan elégedetten távoztak.

A Vándor egér 2015-ös állomása Győr lesz. Találkozunk Győrben!

vandoreger2

Utolsó módosítás: 2014. november 04., kedd 10:47, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat