Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Esri Felhasználói Konferencia 2014 – az OVF részvételével

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2014. október 15., szerda 10:04

ESRI

2014. október 9-én került sor az Esri Felhasználói Konferenciára, ahol az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az OVF nemcsak résztvevőként, de a szervezők felkérésére előadóként is képviselte magát. Az előadásokra a technika szekció keretében került sor, téma a „Nagytömegű adatfeldolgozás” volt.

Elsőként Szigeti Ferenc az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Főosztály munkatársa mondta el a résztvevők számára:

SZF3

a felmérések célját, eszközeit, a felmérésekbőlkapott nagy adatmennyiség szakmai indokoltságát, a Vízügy térinformatikájának szakmai alapjait.

 

 

 

Előadása olyan jól sikerült, hogy mindenki indokoltnak vélte az időkeret túllépést, az őt követő kollégák pedig saját témáik profi módon való tömörítésével kompenzálták azt.

Majd Szabó Károly a Nemzetközi Koordinációs és Informatikai Osztály térinformatikai szakembere következett, aki szép térképekkel illusztrálta a felhasználói megoldásokat:

SZK1

hajózási, gázló térkép: http://terinfo.vizugy.hu/duna_meres/ Dunai árvíz 2013 térképes média tár: http://www.vizugy.hu/index.php?module=content&programelemid=11&id=92&page=2 Vízi emlékhelyek:http://www.vizugy.hu/index.php?module=content&programelemid=11

Az előadás linkje: http://prezi.com/4yboajqqgpjz/a-vizugyi-ter/?utm_medium=ending_bar_share&utm_source=facebook

Komoly szakmai súllyal mégis közérthető módon sikerült a Vízügy térinformatikáját bemutatása, ami egy előremutató pozitív tendencia.

Köszönjük!

 

Utolsó módosítás: 2014. október 15., szerda 14:27, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat