Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

GDi Esri Magyarország Felhasználói Konferencia 2016

Tartalomfelelős: Barabás Ákos, -

2016. október 18., kedd 13:12

A Geoinformatikai projekt kapcsán beszerzésre került 6 db Trimble UX5 drón. VIZIG-enként 1-2 fő pilótát képeztek ki a repülőgép használatára, a FETIVIZIG-nél ifj. Horváth Gábort. 2016 elején került a FETIVIZIG-hez a repülő eszköz. Az időzítés tökéletes volt, hiszen a Rétközi – tározó leeresztett állapotát kihasználva mederfelmérést lehetett végezni. A Tiszán éppen megfelelő árhullám vonult le ahhoz, hogy fel lehessen tölteni a tározót, mivel a tó környékén lévő települések Önkormányzatai jóléti tavat kívánnak létesíteni a tározóból, hosszú ideig ez lehet az utolsó ilyen felmérés.

A  GDi Esri Magyarország Felhasználói Konferencián a Téradatok és szolgáltatások szekció III.-ban ifj. Horváth Gábor (FETIVIZIG) és Bertli Tibor (OVF) elsősorban a Rétközi – tározó felmérése során szerzett tapasztalatokból építették fel előadásaikat.

Az előadás első felében ifj. Horváth Gábor bemutatta a Trimble UX5 repülőt, beszélt a repülés tervezéséről, a terepen végzendő előkészítő feladatokról, és a repülések során szerzett tapasztalatokról, kitért a tervezett repülésekre is.

_JA_4936

A második rész az adatfeldolgozásról szólt. A Trimble Business Center szoftver használatát Bertli Tibor mutatta be. A projekt létrehozásától az eredményig építette föl előadását, összehasonlító adatelemzéssel kiegészítve, hiszen a tározót felmérték GNSS műszerekkel is, illetve az északi rész a nagyvízi meder része, így LIDAR adat is rendelkezésre állt az összehasonlításhoz.

_JA_4966

 

Országos Vízügyi Főigazgatóság

Utolsó módosítás: 2016. október 18., kedd 13:28, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat