Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Nemzetközi hajóút fejlesztési pályázatok

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2015. március 27., péntek 12:54

A 2014-20-as ciklusban a közlekedési projekteket a megszokott kohéziós források mellett egy új uniós költségvetési forrás, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility, CEF) is finanszírozza.

Magyarország a 2014-20-as ciklusban a közlekedésfejlesztésre a CEF-en belül folyó áron legalább 1075 millió eurót, azaz több, mint 300 milliárd forint uniós forrást kaphat. Ezt a kohéziós forrást célozta meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciális partnerként a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel közösen, három nemzetközi hajóút fejlesztéssel kapcsolatos pályázat keretén belül.

A benyújtott három projektjavaslat Duna szakaszára (Kehlheim - Konstanca (Constanta)/Midia/Sulina) vonatkozóan történne meg a transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztése. A tegnapi napon, egy ünnepélyes munkaértekezleten, a patináns Nyugati pályaudvar, Királyi váróban került kihirdetésre, hogy mindhárom pályázat esetében a formai követelményeknek megfeleltek a benyújtott pályázatok. Egyeztetésre kerültek az előttünk álló feladatok és bizakodva várjuk a pályázat szakmai értékelést.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Főigazgatóság által felügyelt Duna Régió Stratégia nevében, Láng István, dr. Dobi László és Balatonyi László vettek részt az eseményen.

IMG_3549   IMG_3552
Utolsó módosítás: 2015. március 30., hétfő 10:41, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat