Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Víz Világnapi GÁTŐRFUTÁS - 1300 futó a gátakon

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2015. március 25., szerda 09:21

Nyugodt folyású vizek, jó levegő, tavasz és igazi sportjókedv volt az Első Gátőrfutás kísérője az ország 12 pontján szervezett esemény-sorozatnak.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság rendezésében összesen több mint 1300-an álltak rajthoz a gátakon március 22-én, a Víz Világnapján.

A gátőrfutással azokra a vízügyi dolgozókra kívántuk felhívni a figyelmet, akiknek a mindennapos, felelősségteljes munkájára nagy szüksége van a vízügyi ágazatnak. A gátak védképességének felügyelete és fenntartása, az árvizek idején az árhullámok lefolyásának elsődleges megfigyelése, és még számos más feladat az, ami elengedhetetlenné teszi alkalmazásukat. Bár a vízügyi szakemberek tisztában vannak fontos szerepükkel, ugyanakkor a köztudatban kevéssé elismert és megbecsült áldozatos munkájuk.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság ezen kívánt változtatni a figyelemfelkeltő szándékkal rendezett Első Gátőrfutással.

A futás egyre népszerűbb tömegsport Magyarországon, és egy jól szervezett fiesztán valóban lehet számítani lelkes - és nagyszámú - versenyzőre. Így volt ez március 22-én is, amikor 12 helyszínen - az ország 12 Vízügyi Igazgatóságának területén - egy időben dördült el a startpisztoly, pontosabban hangzott fel a gátőrök "Vigyázz kész rajt" futamindító kiáltása.

A Coca-Cola szponzorálásával zajló OVF Víz Világnapi gátőrfutásán országszerte - 1-és 10 km közötti távokon - több mint 1300 futó vett részt.
A legfiatalabb induló mindössze 4, a legidősebb 69 éves volt.

A sikeres első alkalom után reményeink szerint jövőre ismét lesz futás, de a vízügy, a vízügyi dolgozók népszerűsítésére más - a "gátakra szabott" hasonlóan népszerűnek ígérkező sportesemény szervezése is szóba jöhet.Országos Vízügyi Főigazgatóság, 2015. március 24.

Utolsó módosítás: 2015. március 26., csütörtök 10:28, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat