Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Illegális hulladék begyűjtése az egész ország területén

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, főosztályvezető-helyettes

2020. november 26., csütörtök 13:03

Illegális hulladék begyűjtése az egész ország területén

 (November havi összefoglaló)

 

A novemberi hónap az illegális hulladék begyűjtéséről is szólt a vízügynél.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a működési területén Fejér, Veszprém és Tolna megyében, valamint a Balaton térségében végezte az illegálisan lerakott hulladék eltávolítását. A területeken előzetes feltárás történt: kaszálás, cserjeirtás, drónozás. A dolgozók a helyszínen a hulladékot jellemzően kézi erővel összegyűjtik, átválogatják, majd a hulladéklerakókba szállítják. A szemetet zsákolják, kivéve a nem zsákolható típusokat, pl. babakocsi. A hulladék típusa többnyire vegyes kommunális hulladék.

Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság hulladéktól szabadította meg novemberben a Tisza-tavat. Az első napon összesen 243 zsák (mintegy 25 köbméter) szemetet gyűjtöttek az aktivisták, ebből 124 zsák szelektív PET palack és 49 zsák üveg újrahasznosítást követően visszajut a gazdaság vérkeringésébe, míg a 70 zsáknyi kommunális hulladékot a tiszafüredi lerakóba szállítja a KÖTIVIZIG.

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság működési területén a vízfolyások partszakaszán elhelyezett illegális hulladék mentesítését végezte. A Bajai Szakaszmérnökség Baja és Érsekcsanád településeken a Duna-völgyi-főcsatornán, valamint a Sárköz I. főcsatornán, Szeremle térségében az árvízvédelmi fővédvonalon, illetve a hullámtéri erdőterületen, Bácsalmás településen a Kígyós-főcsatorna mentén került felszámolásra az illegális hulladék.

KOTIVIZIG_202011_14_4

A munkálatok folytatódnak az egész ország területén, az év további részében is! 

Utolsó módosítás: 2020. december 01., kedd 10:36, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat