Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Magas szintű kínai delegáció az Országos Vízügyi Főigazgatóságon

Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

2015. április 20., hétfő 11:00

Április 16-án a Belügyminisztérium meghívására magas rangú kínai delegáció érkezett Budapestre. JIAO Yong a kínai vízgazdálkodási minisztérium miniszterhelyettesének vezetésével nyolc fős, vízügyi szakértőkből álló csoport vett részt a két napos szakmai programon, illetve azt követően a Kínai Nagykövetség által szervezett, 18-i balatoni látogatáson.

A vendégeket a Belügyminisztérium szakági képviselői fogadták, így Dr. Felkai László államtitkár, Dr. Hoffman Imre, és Berta Krisztina helyettes államtitkárok. A találkozón részt vett Kerekesné Steindl Zsuzsanna, főosztályvezető, Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató helyettese, Nagyné Sós Ida, belügyminisztériumi főtanácsadó.

A belügyminisztérimi találkozó után a delegáció - a fogadó magyar küldöttséggel együtt - megtekintette a Parlamentet.

A szakmai előadásokra az Országos Vízügyi Főigazgatóság budapesti épületében került sor. A hazai szakemberek részéről előadások hangzottak el az OVF szerepéről a vízgazdálkodásban, az ehhez kapcsolódó feladatokról, illetve a nemzetközi kooperáció lehetőségeiről.

Ugyancsak szó esett a határvizi együttműködésekről, az árvizek Magyarországot érintő várható veszélyeiről és az ezzel szemben tervezett fejlesztésekről, valamint a vízgyűjtő gazdálkodási tervekről.

Magyar részről az előadásokat az OVF szakemberei - Dr. Dobi László, Dr. Perger László, Szentiványi Árpád, Tahy Ágnes -, illetve a Fővárosi Vízművek részéről Csörnyei Géza üzemeltetési igazgató tartották.

Másnap, április 17-én a delegáció Szentendrére látogatott, ahol a mobil gátat tekintették meg, majd 18-án a Kínai Nagykövetség szervezésében a meghívottak rövid balatoni túrán vettek részt.

A találkozót mindkét fél sikeresnek értékelte, s a jövőbeni együttműködés keretében újabb, magas szintű tanulmányút szervezésére tettek javaslatot.

Utolsó módosítás: 2015. április 20., hétfő 11:02, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat