Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Kínai vízkészlet-gazdálkodási minisztériumi delegáció fogadása az Országos Vízügyi Főigazgatóságon

Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

2019. május 10., péntek 08:19

Kínai vízkészlet-gazdálkodási minisztériumi delegáció fogadása az Országos Vízügyi Főigazgatóságon

 

Tartalmas, élénk szakmai tárgyalások kísért találkozó keretében fogadta 2019. április 23-án a kínai vízkészlet-gazdálkodási minisztérium 15 fős delegációját a Belügyminisztérium vízügyi helyettes államtitkársága és az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A találkozó a 2016-ban megújított magyar-kínai vízügyi együttműködés keretében jött létre, amikor is létrehozták az Irányító Bizottságot. A Bizottság most tartotta 2. munkacsoport ülését Budapesten, a Belügyminisztériumban a délelőtt folyamán.

Az ülésen aktív eszmecserét folytattak az eltérő szabályozási rendszerekről, valamint megvitatták a lehetséges együttműködési területeket a kutatás és az üzleti élet terén.

A délelőtti program során a hazai vízügyi szakemberek két előadást tartottak; az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Belovai Tamás, árvízvédelmi referens a magyarországi árvízvédelmi rendszereket mutatta be, majd az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság részéről Fehérváry István az aszálykezelés hazai gyakorlatáról tartott prezentációt.

A program aznap délután az Országos Vízügyi Főigazgatóságon folytatódott, ahol Belovai Tamás a tiszai jeges árvízvédekezés, Csík András főosztályvezető (Vízrajzi és Vízgyűjtőgazdálkodási Főosztály) pedig a  magyarországi hidrológiai előrejelzés szakmai kérdéseiről tartott ismertetőt.

A hazai szakemberek az előadások mellett készséggel válaszoltak a kínai delegáció sokrétű kérdéseire. Az együttműködés sikerét jelzi, hogy a Belügyminisztériumban – a folytatásra készülve – a két fél aláírta  a 2020-23-ra szóló  együttműködési programot.

IMG_1385

a Kínai Vízkészlet-gazdálkodási Minisztérium delegációja

IMG_1392

előadást tart: Csík András, főosztályvezető, Vízrajzi és Vízgyűjtőgazdálkodási Főosztály, OVF

IMG_1401

IMG_1404

IMG_1410

Belovai Tamás, árvízvédelmi referens, Árvízvédelmi Főosztály, OVF

IMG_1412

IMG_1413

IMG_1430

IMG_1432

IMG_1437

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 28., hétfő 14:05, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat