Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Megalakult a Kvassay Emlékbizottság

Tartalomfelelős: Alkonyi Zsófia Dr., osztályvezető

2015. március 04., szerda 10:56

Kvassay Jenő neve fémjelzi a magyar vízügyi ágazat 2014-2020 évek közötti fejlesztéseit tartalmazó tervet.

Az iránta érzett tisztelet jeléül az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2014-ben Emlékbizottságot hozott létre. Az Emlékbizottság elnöke Ligetvári Ferenc egyetemi tanár, társelnöke Glatz Ferenc akadémikus, egyetemi tanár.

Az Emlékbizottság – szorosan együttműködve Őrbottyán város önkormányzatával és a Kvassay Alapítvánnyal – célul tűzte ki az idén 165 éve született Kvassay emlékének felidézését, az egységes magyar vízügyi szolgálat létrejöttében végzett tevékenységének bemutatását.

Az Emlékbizottság célkitűzései:

 Az Őrbottyáni temetőben található Kvassay-sírkert méltó felújítása  A munkásságát bemutató vándorkiállítás létrehozása, majd a kiállítás anyagából a Kvassay-zsilipnél emlékszoba kialakítása  A Vízügyi Közlemények emlékszámának megjelentetése Kvassay Jenő szakirodalmi munkásságának összefoglalásával  Kvassay életútját bemutató angol nyelvű könyv kiadása  A Kvassay emlékévhez kötődő honlap létrehozása és működtetése  Emléktábla elhelyezése a Gresham-palota falán, amelynek helyén álló egykori épületben létrejött a Kultúrmérnöki Hivatal

A tervezett feladatok megvalósítása érdekében - különös tekintettel a sírkert felújítására - az Emlékbizottság közadakozást hirdet.

Utolsó módosítás: 2015. március 04., szerda 11:01, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat