Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Legyél Te is vizügyes! - Bajai Roadshow

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, főosztályvezető-helyettes

2018. december 06., csütörtök 11:54

Legyél Te is vízügyes! Országjáró roadshow bajai állomása

 

Az országjáró roadshow 8. állomása 2018. december 04-én a bajai Szent László Általános Művelődési Központ Szakközépiskolája volt.

A diákok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, és az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság képviselőivel találkoztak, akik színes előadásokon keresztül mutatták be miért is érdemes a vízügyes hivatást választani.

A rendhagyó tanórát Siklós Gabriella az OVF szóvivője nyitotta meg, majd egy játékos kvíz és a „Mi vízügyünk” című imázs film levetítése után  Bíró Tibor az NKE VTK dékánja bemutatta az egyetem Víztudományi Karát, az egyetemen folyó képzéseket. Az egyetem bemutatása után Láng István az OVF főigazgatója beszélt a vízügyi szakmáról, szakterületeiről, fejlődési lehetőségekről.

Az óra második felében két fiatal vízügyes kolléga, Pekáry Anna a Főigazgatóság árvízvédelmi referense és Mándity Milán az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese mesélte el, hogyan és miért lettek vízügyesek, miért is szeretik ezt a szakmát.

Az óra zárásaként a tanulók megtekinthették a 2017-es szerbiai jégvédekezésről készült kisfilmet, majd Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár úr szólt a diákokhoz és biztatta őket, hogy legyenek Ők is vízügyesek!

 A vízügyes szakma népszerűsítése az alábbi helyszíneken folytatódik:

Békéscsaba 2018. december 11.

Szolnok 2018. december 12.

Mohács 2018.december 13.

Paks 2018. december 14.

 

A Roadshow-ról készült képek:

 

Legyteisvizugyes5 Legyteisvizugyes1 Legyteisvizugyes9 Legyteisvizugyes7 Legyteisvizugyes2 Legyteisvizugyes8 Legyteisvizugyes4 Legyteisvizugyes3 Legyteisvizugyes6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó módosítás: 2018. december 06., csütörtök 12:06, Uresch László
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat