Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Magyar-Holland szakmai konferencia Budapesten

Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

2014. november 28., péntek 13:39

A Holland Nagykövetség és az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Magyar-Holland Közös Vízügyi Bizottság megalakulásának 30. évfordulója alkalmából, és a jövőbeni sikeres együttműködés érdekében szakmai konferenciát szervezett Budapesten, 2014. november 17-18-án. A két napos találkozóra több mint száz szakember és – a vízügyekhez köthető érdekeltségű – üzletember érkezett. A nemzetközi konferencián a környező országok holland nagykövetségeinek képviselői is jelen voltak.

A résztvevőket köszöntötte és ünnepi beszédet mondott Dr. Hoffmann Imre, közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Gajus Scheltema, Holland Királyság Nagykövetsége, Somlyódy Balázs az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vezetője.

Az eddigi magyar-holland együttműködés főbb eseményeit Dr. Hajós Béla, Magyar-Holland Vízügyi Közös Bizottság korábbi alapító elnöke tekintette át, Maarten Hofstra, Rijkswatersaat főtanácsadója, a Magyar-Holland Vízügyi Közös Bizottság elnöke pedig a jövőre vonatkozóan is nyilatkozott beszédében.

Az ünnepi beszédek után, elismerésekben részesültek, a Magyar-Holland Közös Vízügyi Bizottság alapítói, Dr. Hajós Béla és Jan Leentvaar. A program párhuzamosan három szakterületet (EU Árvízi Irányelv, Víz Keretirányelv, EU Települési szennyvízkezelés irányelv) felölelően szekcióülésekkel folytatódott, ahol az előadások mellett lehetőség nyílt a szakemberek közvetlen eszmecseréjére is.

Délután a plenáris ülés a Duna Makro-regionális Stratégia bemutatásával folytatódott, majd a harmadik világbeli országokban közös fellépés és magyar-holland közös oktatási programok lehetőségével zárult.

A plenáris üléseken többek között előadást tartott Joó István, Duna Stratégia miniszteri biztosa, (Külgazdasági és Külügyminisztérium), Láng István, műszaki főigazgató-helyettes (OVF), dr. Perger László, az OVF főosztályvezető-helyettese, dr. Dobi László, osztályvezetője (OVF), Dr. Melicz Zoltán, Bajai Műszaki Főiskola rektora.

Utolsó módosítás: 2014. november 28., péntek 14:02, Radó Mónika

Galériák

Magyar-Holland
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat