Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Nyugdíjas vízügyi vezetők találkozója Gyulán

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2015. május 20., szerda 13:32

Nyugdijas igazgatok web-7

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szervezésében került megrendezésre a 11. nyugdíjas vízügyi vezetők találkozója Gyulán. Szabó Mátyás a székesfehérvári vízügyi igazgatóság nyugalmazott igazgatója - a rendezvény egyik életre hívója - köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy a klub 27 tagú, melyből 17-en vannak jelen, két „újoncot” is köszöntött a rendezvényen, Baross Károlyt, aki a győri és budapesti vízügynél is volt igazgató, illetve Nádor Istvánt, aki március 31-én vonult nyugdíjba és 16 évig vezette a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot.

Nyugdijas igazgatok web

Ezt követően Bak Sándor, a házigazda igazgatóság vezetője köszöntötte a megjelenteket, nagy örömmel fogadta, hogy a vízügyi ágazat vezetői közül ilyen sokan eljöttek erre a találkozóra. Üdvözölte a vendégek között a legidősebb vízügyi igazgatót, Takács Lajost, aki 92 éves kora ellenére is kiváló egészségi állapotnak örvend, és történetesen a gyulai vízügy vezetője volt. Ezután előadásában bemutatta a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízgazdálkodását, ár- és belvízvédelmét, kiemelte az igazgatóságnál működő regionális védelmi osztag munkáját, büszkén említette a Körös 500-as mobil szivattyút, melyet a KÖVIZIG fejlesztett ki, és jelenleg az országban több mint 30 ilyen szivattyú segíti a védekezési- és fejlesztési munkákat. Bemutatta az igazgatóság fő projektjeit, melynek egyik eleme a Kisdelta árvízi szükségtározó fejlesztése elnevezésű pályázat. A találkozó résztvevői a nap folyamán megtekintették a szükségtározó új vízbeeresztő műtárgyát, valamint a töltésfejlesztési munkákat.

Nyugdijas igazgatok web-2

Ezt követően Láng István az Országos Vízügyi Igazgatóság műszaki főigazgató-helyettese köszöntötte a találkozó résztvevőit, tájékoztatott arról, hogy a 2007-2013-as uniós pénzügyi ciklus beruházásai ez évben befejeződnek, beszélt ezek nehézségeiről, valamint az előkészítés alatt álló pályázatokról, és a vízügyi ágazat aktuális kérdéseiről.

Nyugdijas igazgatok web-3

A rendezvény résztvevői megtekintették a rendezvénynek otthont adó vízügyi bemutatóházban - a Tájvízházban - található kiállítást, majd az ebédet kötetlen, jó hangulatú beszélgetés követte, ahol a rendezvény résztvevői megállapodtak arról, hogy a jövő évi találkozónak a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság ad majd otthont.

Nyugdijas igazgatok web-4Nyugdijas igazgatok web-5Nyugdijas igazgatok web-6

Szöveg: Pozsárné Kaczkó Zita

Fotó: Budás Péter

 

Utolsó módosítás: 2015. május 20., szerda 13:48, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat