Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Online felmérésügyi ágazati értekezletet tartottunk

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2020. október 01., csütörtök 11:15

Online felmérésügyi ágazati értekezletet tartottunk

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság Műszaki Téradat Szolgáltató Főosztálya szeptember 23-án a 12 vízügyi igazgatóság és a VIZITERV Environ Kft. munkatársaival közösen megtartotta ágazati felmérésügyi értekezletét. Az egészségügyi szempontok figyelembevétele miatt az MTSzF az értekezletet a főosztályok közül elsőként, online formában rendezte meg.

agazati-ertekezlet-kep

A megbeszélésen tájékoztattuk a vízügyi igazgatóságokat a megújult tartalmú 56/2020. sz. „A magyarországi folyószakaszok geodéziai felmérésének ágazati szintű szabályozásáról” szóló főigazgatói utasítás legfontosabb tudnivalóiról, a II. Vízügyi Téradat és Térinformatikai Országos Értekezlet online formában történő megrendezéséről, valamint a pályázatainkkal kapcsolatos tudnivalókról.

Beszámolót hallgattunk meg a RiCOPTER LiDAR-al felszerelt oktokopter drón eszközzel végzett felmérésekkel kapcsolatos tapasztalatokról, és a jövőben tervezett szoftveres fejlesztési tervekről. Ezt követően minden igazgatóság beszámolt az idei felmérési tevékenységük alakulásáról a Felmérési Tervben vállalt munkarészekkel kapcsolatban.

Végül az OVF tájékoztatta az igazgatóságokat a csatornákkal és kisvízfolyásokkal kapcsolatos munkacsoport újraalakulásáról.

A felmérésügyi értekezleten nagy szerepet kaptak a nagyműszerek felmérései, amelynek előre egyeztetett terv szerinti feladatvégzését a 2020 évben kezdte meg az ágazat.

Az online értekezlet sikeresen zárult, a szervezetek között felmérési tevékenységgel kapcsolatos tájékoztatás és információ csere megtörtént. Az online konferenciával kapcsolatban pozitív visszajelzések érkeztek, melyről az OVF kollégái is hasonlóan vélekednek.

Utolsó módosítás: 2020. október 07., szerda 13:09, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat