Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Víz Világfórum Budapest

Tartalomfelelős: Pászthory Róbert, informatikus

2013. október 21., hétfő 13:05

2013. október 8. és 11. között került megrendezésre Budapesten a Víz Világfórum, melyet Áder János köztársasági elnök és Ban Ki-moon, ENSZ főtitkár nyitottak meg. A konferencián az ENSZ vezetői, a világ országainak miniszterei, hercegek, professzorok továbbá ismert hazai és nemzetközi közéleti személyiségek is részt vettek.

OVF stand

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság egy dupla standon ismertette a hazai vízgazdálkodás helyzetét, a legfontosabb fejlesztési elképzelések és eredmények bemutatásán keresztül. E cél érdekében a standon bemutatkozott a Külügyminisztérium Duna Stratégiát irányító Kormánybiztossága, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, továbbá azok a háttér intézmények, tervező műhelyek, amelyek jelentősebb szerepet játszanak az ágazati fejlesztések előkészítésében és megvalósításában.

OVF stand

Az üzleti fórumon is bemutatkoztunk, hiszen az utolsó napon három kollégánk tartott előadást a magyarországi vízgazdálkodás helyzetéről.

Dr. Kozák Péter

Dr. Kozák Péter, az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója  „Experiences of the continuous water balance assessment in Hungary” (Folyamatos vízháztartási értékelés tapasztalatai Magyaroszágon) címmel tartott előadást.

 

Gombás Károly

Gombás Károlynak, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi, Folyamszabályozási és Vízminőség-kárelhárítási Osztály főelőadójának előadása  „Flood protection and water management in Hungary” (Árvízvédelem Magyarországon) címmel került megtartásra.

 

Balatonyi László

A harmadik előadást Balatonyi László, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vízrendezési és társulati osztályának vízrendezési referense tartotta, „Flash flood, as a natural disasters in Hungary” (Villámárvíz, mint környezeti katasztrófák Magyarországon) címmel.
 

 

Utolsó módosítás: 2013. október 21., hétfő 13:05, Pászthory Róbert
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat