Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Víz Világnap 2017

Tartalomfelelős:

2017. március 24., péntek 13:59

A "Víz Világnap 2017" jegyében tartott egy előadást, Kovács Péter, a Belügyminisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztály vezetője 2017. március 10-én Főigazgató úr támogatásával az Országos Vízügyi Főigazgatóságon.

A hallgatóság 23 diák és két, őket kísérő tanár volt.

A csoport tagjai a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium

23 diákja és projekt vezető tanárai voltak.

Az előadást követően Bognár Zoltán, az Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi Ügyeleti és Folyógazdálkodási Osztályának vezetője mutatta be a hazai árvízvédelmet, belefoglalva az idei sikeres jégvédekezést is!

 

A látogatást tett Szakgimnázium tanárai a mellékelt élménybeszámolót készítették.

2017. március 10.-én, Kovács Péter, a Belügyminisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztály vezetőjének előadásán vettünk részt, melynek helyszíne az Országos Vízügyi Főigazgatóság volt. Az előadás fő témája a víz volt, ami a „Budapest Underworld 2017” projektünk témájával megegyezett.

Megtudtuk, hogy a vízellátás is „válságban” van. Mi szerencsére ezt még nem érzékeljünk. Azonban már vannak olyan helyek, ahol csak 3-4 naponta van ivóvíz és vannak olyan helyek, ahol már egyáltalán nincs ivóvíz, így oda szállítani kell a vizet, ezért a vízosztáshoz már katonai felügyelet kell.

Hazánkban szerencsére van elég folyó és elég ivóvíz, reméljük, hogy ez így is marad. Sok vízügyi szakember és dolgozó azon fáradozik nap, mint nap, hogy a víz ott legyen, ahol kell és akkor, amikor kell. Erre, mi városlakók nem is gondolunk, amikor naponta megnyitjuk a vízcsapot. Szerencsések vagyunk, mert nekünk nem kell naponta 6 km-t gyalogolni a vízért, mint azt láthattuk a „Víz Világnapja 2017” angol nyelvű filmjében.

(World Water Day 2017 http://youtu.be/K_VcGFkiSbs )

A diákok tartalmas és elgondolkodtató előadáson szembesülhettek a víz gondjaival, az aszállyal és az árvíz problémájával. Az előadás után megnézhettük az árvízvédelmi központot. Itt sok minden kiderült az árvízvédelemről, téli jégzajlásról és a jégtörő hajók munkájáról. Érdeklődéssel hallgattuk a jégtörő hajók típusait és jégtörési technikáját. Ki gondolta volna, hogy Magyarországnak van a legnagyobb jégtörő hajóflottája, mely folyókra specializálódott? Ezen kívül még nagyon sok hasznos és érdekes dolog hangzott el, amit a projektünkhöz remekül fel tudtunk használni.

Köszönjük a lehetőséget!

a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium

23 diákja és projekt vezető tanárai,

 

Foster Dóra és Nyeste Zsolt

 

Három kisfilm is készült. Az egyik megtekinthető a YouTube-on

(Budapest Underworld Hunfalvy Projekt napok 2017, http://youtu.be/sBPZERUwbKE )

Utolsó módosítás: 2017. március 24., péntek 15:37, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat