Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens
2022. február 08., kedd 15:22
Karácsonyra beigli, farsangra fánk, augusztus 20-ra magyarok tortája, szilveszterre sós sütik, esküvőkre sajtos tallér, nyárra könnyed gyümölcstorta.....Hosszan lehetne sorolni a különleges alkalomra készült süteményeinket.
Legyen a mi alkalmunk március 22., a Víz Világnapja. Ekkor a vízügy valódi nagy családként ünnepel. Általában a főzőverseny is programpont: kondéros egytálételek, halászlé, gulyás. Többnyire férfiak csapatvezetésével.
Mostantól engedjünk versenyteret a vízügy női szakaszának, s ezzel a desszertnek is, hisz biztosak lehetünk, hogy alkotásaik megérdemelnek egy kis külön figyelmet. Mondhatni az új versengés lehet ez alkalmakkor a hab a tortán.
A süti elkészítésében kizárólag hölgycsapatok vehetnek részt (persze a kemencét, ha kell begyújthatják a fiúk is), a cukrászremek jellege és összetétele a készítőkre bízatik. Fontos kikötés, hogy a desszert alapja, vagy egyik összetevője legyen a vizes piskóta. Csak emlékeztetőül: tojás, cukor, víz, liszt.
A részvételi elhatározás lehet akár egy könnyen betartható újévi fogadalom is: “gondolatban már holnaptól készülök a vizespiskótás versenyre”. Március 22-ig van még idő akár az alapokat elsajátítani, akár a sütikölteményt kigondolni.
Bízhatunk a sikerben, hacsak a “ tavaszi szél...” közbe nem szól, mert akkor valószínűleg elrontja a receptet és a sütögetést a túl sok víz...