Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Vízgazdálkodó technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenye

Tartalomfelelős: Rajz Renáta, oktatási, képzési referens

2022. április 11., hétfő 13:36

2016 után újra Nyíregyháza adott otthont a vízügyi ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének (OSZTV), melyet 2014-től a Belügyminisztérium és az Országos Vízügyi Főigazgatóság szervez. A magas rangú eseményt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum és a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikuma rendezte.

DJI_0039

A gyakorlati feladatok helyszíne

A kétfordulós megmérettetésre 6 technikumból 27 technikus tanuló nevezett, közülük 11-en jutottak tovább a 2022. április 7-8-ai  döntőbe.

A végső megmérettetés első napján a versenyzők a két részből álló gyakorlati vizsgarészeket teljesítették. Vízkárelhárítási, valamint geodéziai mérési és értékelési feladatokat kellett megoldaniuk „igazi vizes” csapadékos időjárási környezetben. A második napon szóban adtak számot tudásukról.

A verseny I. helyezettje a Szolnoki SZC Pálfy Vízügyi Technikum, a II. helyezett a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium, III. helyezett a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum tanulója lett. A döntő minden résztvevője győzött, hiszen kiváló teljesítményüknek köszönhetően mentességet kapnak a teljes technikusi vizsga alól.

DSC05343

Vízkárelhárítási feladat kivitelezése

A verseny záró eseményén a helyezettek díjait a - programon köszöntő beszédet is mondó - Réthy Pál a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi helyettes államtitkára és Kling Zoltán a Belügyminisztérium Vízügyi Koordinációs Főosztályának vezetője adta át.  Az OSZTV támogatóinak (Országos Vízügyi Főigazgatóság, Nyíregyházi Szakképzési Centrum, Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, Ke-Víz 21 Zrt., AnicoKészházak Kft., Nyír-Wetland Kft., Viziterv Environ Kft., Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága, Nyíregyháza és Térsége Víz-és Csatornamű Zrt.) köszönhetően minden résztvevő értékes ajándékokat kapott.

DSC_6487

Magasságmérési feladat kivitelezése

Gratulálunk a házigazdáknak a kiváló szervezésért, a versenyzőknek a sikeres szereplésért! Bízunk benne, hogy közülük minél többen kollégaként csatlakoznak majd a „vízügyes nagy családhoz”!

Utolsó módosítás: 2022. április 11., hétfő 15:05, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat