Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

XIX. NEMZETKÖZI VÍZÜGYI FÓRUM „AQUA UKRAJNA-2021”

Tartalomfelelős: Láng István, főigazgató

2021. november 11., csütörtök 14:48

2021. október 19-21. között rendezték meg „AQUA UKRAJNA-2021” elnevezéssel a XIX. Nemzetközi Vízügyi Fórumot Kijevben. A fórumon részt vett Láng István OVF főigazgató, Illés Lajos a VIZITERV Environ Kft. vezetője, valamint Dr. Bíró Tibor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának dékánja.

nemzetkozi-vizugyi-forum

A találkozó keretében Láng István főigazgató tárgyalásokat folytatott a magyar-ukrán határvízi együttműködés aktuális kérdéseiről az Ukrán Állami Vízgazdálkodási Ügynökség megbízott elnökével, Olekszij Kuzmenkóval, az Ukrán Állami Vízgazdálkodási Ügynökség Vízgazdálkodási Főosztályának vezetőjével, Igor Kovalovval és annak helyettesével, Igor Hopcsakkal. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy mivel közös a vízgyűjtő területünk, csak együtt lehet sikeres az árvíz elleni védekezési munkánk. Elhangzott még többek között, hogy mindennek jó alapot adhat az, hogy a szakmai együttműködés Magyarország és Ukrajna vízügyi szakemberei között évek óta példaértékű.

Dr. Bíró Tibor dékán úr és Láng István főigazgató úr a Kijevi Tarasz Sevcsenko Egyetem munkatársaival, nevezetesen Volodimir Paszka úrral az egyetem Földrajz Karának dékán-helyettesével és Obodovszkij Olekszander úrral a Hidrológiai és Hidroökológiai Tanszék professzorával folytatott megbeszéléseket az egyetemek közötti együttműködés lehetőségéről, közös tudományos kutatások és szakmai terepgyakorlatok megvalósításáról a magyar és az ukrán oldalon egyaránt. A felek támogatták, hogy az általuk működtetett vízrajzi mérőtáborokban az NKE és a kijevi egyetem különböző karain tanuló hallgatók számára megfelelő feltételeket alakítsanak ki közös vízrajzi mérőtáborok megtartására. A kárpátaljai területen a hegyvidéki vízrajz oktatására, illetve tanulására van lehetőség, míg Magyaregregyen a domb- és síkvidéki területek vízrajza tanulmányozható.

Utolsó módosítás: 2021. november 11., csütörtök 14:49, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat