Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

OVF PROJEKTIRODA szervezetfejlesztése 2014

Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

2014. szeptember 19., péntek 09:39

Befejezett projekt


Az Országos Vízügyi Főigazgatóság Projekt Irodájának szervezetfejlesztése

A megvalósítási projekt azonosító száma ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0044
A projekt vissza nem térítendő összköltsége 24 000 000 (ÁFÁ-val)
Projekt megvalósításának kezdete 2014.01.15
Projekt megvalósításának befejezése 2014.07.30

SZERVEZETFEJLESZTÉSI PROJEKT

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság Projekt Irodájának szervezetfejlesztése projekt az Európai Unió 24.000.000 Ft-os támogatásával valósulhatott meg. Az projekt hat hónapos időtartama alatt workshopok, helyzetértékelő tanulmányok és intézkedési tervek, csapatépítő tevékenységek, képzés és új informatikai szoftver beszerzése segítették a szervezet hatékonyabb munkavégzését.

A szervezetfejlesztés célja volt, hogy a jogszabályi változásoknak és környezeti igényeknek megfelelően formálódó szervezet az alkalmazottakat is folyamatosan felkészítse a változásokra, hogy a szervezeti együttműködést megerősítve tovább tökéletesítse a szervezeti probléma-megoldási és megújulási folyamatait. Ez többek közt a szervezeti struktúra és kultúra összehangolásával, a szervezeti azonosulás elősegítésével, a beosztottak megnyerésével és az egyéni képességek fejlesztésével érhető el.

Az OVF projektje 5 témakörben vizsgálta a szervezetet. A teljesítménymenedzsment, folyamatoptimalizálás, tudásmegosztás, minőségirányítás és változáskezelés keretében célok, feladatok és intézkedési tervek kerültek meghatározásra, melyek adaptálását különféle programok megvalósításával érte el a kedvezményezett.

A szervezet olyan tevékenységeket tervezett a projektben, melyek hatása nem csak a megvalósítás alatt fejti ki hatását. Az új informatikai rendszer működése biztosítja a szervezettebb és gyorsabb munkavégzést, a meghatározott indikátorok mérése folyamatossá válik, valamint a létrejövő tanulmányokban kifejtett intézkedések megvalósítására is folyamatosan törekszik a szervezet a projektzárás után.

 

Utolsó módosítás: 2014. december 08., hétfő 14:03, Vass Zsuzsanna
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat