Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2015.

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

2015. január 15., csütörtök 10:39

 

DUÁLIS KÉPZÉS AZ ÁRVIZEK KEZELÉSÉRE

A magyar oktatás megújításának egyik fontos feltétele, hogy az elméleti képzés egyre inkább gyakorlati oktatással egészüljön ki. Vonatkozik ez a középfokú iskolákra, de a felsőoktatási intézményekre is. A felsőoktatási képzés hazai rendszerében a diploma megszerzésének feltétele a szakmai gyakorlat, de az sokszor csak nagyon kicsit kötődik a választott pályához, inkább amolyan szárnypróbálgatás a „nagybetűs élet” körülményei között.

Ezzel a gyakorlattal szakít a most már egyre több oktatási szakembert meggyőző duális képzési forma, amely lényege, hogy az elméleti képzés folyamatába épüljenek be gyakorlati feladatok.

A kezdeményezés fontosságát felismerve az idén először vesz részt a Nemzetközi Oktatási szakkiállításon az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A hazai folyó és állóvizek, az árvizek és belvizek  kezelését irányító szervezet négy főiskolai, illetve egyetemi partnerével vesz részt a kiállításon. A Magyarországon 12 regionális igazgatóságot is irányító Főigazgatóság országszerte biztosítani tudja a vízügyi mérnökképzés gyakorlati  megvalósításának optimális feltételeit. A szervezet munkatársai  sok esetben maguk is egyetemi  oktatók, és gyakorlati kérdésekben is magas szinten képesek átadni tudásukat a leendő vízügyi szakembereknek.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság célja, hogy a pályaválasztási kiállításon felhívja a figyelmet a vízügyi terület felsőfokú képzéseire, köztük is a bajai Eötvös József főiskolán idén induló duális képzésre.  

 


Kontakt személy:

Név:  Balatonyi László
Telefon: +36 1 225 4400 / 10126 m
Mobil: +36 30 513 3231
e-mail: balatonyi.laszlo@ovf.hu
Utolsó módosítás: 2015. január 23., péntek 09:18, Vass Zsuzsanna
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat