Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Sajtóközlemény

Tartalomfelelős:

2015. június 03., szerda 08:44

A Magyar Kormány a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EU Duna Régió Stratégia magyar irányítású 5., környezeti kockázatok kezeléséért felelős Prioritási területe útján segíti a 2014-ben rendkívüli károkat szenvedett Bosznia-Hercegovinát az árvizek megelőzésében

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma együttműködve az EU Duna Régió Stratégia 5., „környezeti kockázatok kezeléséért” felelős prioritási területével, 2015. június 9-12. között árvízvédelmi továbbképzési programot szervez Bosznia-Hercegovinában, a Szarajevóhoz közeli Jahorinán. A képzési projekt magyar állami támogatásból valósul meg.

A projekt célja a bosznia-hercegovinai árvízvédelmi szakemberek, illetve a védekezés irányítására kötelezett önkormányzati szakértők oktatása, továbbképzése magyar szakértők bevonásával.

A 4 napos, 32 órás képzési program tematikáját az elmúlt évek extrém mértékű árvizei, köztük a Bosznia-Hercegovinát 2014 májusában és 2013 júniusában sújtó, súlyos károkat okozó és áldozatokat követelő árvizei hívták életre. A 2015. június 9-12. között zajló képzésen a várakozásnak megfelelően 60-70 bosznia-hercegovinai szakember képzése történik meg.    

A képzés sajtó nyilvános megnyitója 2015. június 9-én, 10.30-kor kezdődik a Jahorinán, a rendezvénynek helyszínt adó Hotel Bistrica-ban. A programot Mr. Admir Softic, miniszterhelyettes (Külkereskedelmi és Külgazdasági Kapcsolatokért felelős Minisztérium), Mr. István Joó, a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős magyar miniszteri biztos (Külgazdasági és Külügyminisztérium), valamint Mr. László Dobi, a Duna Régió Stratégia 5. Prioritási területének társ-koordinátora nyitja meg.   

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk a szervezők nevében a sajtó nyilvános megnyitóra 2015. június 9-én, 10.30 órakor.

További részletekkel és kérdésekkel keresse a Szarajevói Magyar Nagykövetséget.

Utolsó módosítás: 2015. június 03., szerda 08:49, Radó Mónika
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat