Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Diákok kisfilmje a vízügyi szolgálatról

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2020. október 15., csütörtök 14:44

Diákok kisfilmje a vízügyi szolgálatról

A vízügyesek munkájáról készítenek pályaorientációs célú kisfilmet a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumá-nak 13. évfolyamos - vízgazdálkodási technikusnak tanuló - diákjai.

Az október 9-i első forgatási napon a vízrajzi üzemeltetés témakörét járták körbe kameráikkal a már érettségizett diákok egyik tanáruk, P. Tóth Tibor közreműködésével. A délelőtt során Váriné Szöllősi Irén, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi Osztályának - őket óraadóként oktató - vezetője és munkatársai segítségével a leendő technikus lányok és fiúk leolvasták az elrendelő szolnoki vízmércét, megismerkedtek az adatkinyerés módszerével, valamint a távjelző szonda beállításával. Ezt követően felkeresték a legnagyobb szolnoki árvízszinteket megjelenítő történelmi vízmércét, majd motorcsónakba szállt a csapat, hogy vízrajzos kollégáinkkal a különböző vízhozam-mérési technikákat elsajátítsák – és mindezt digitálisan megörökítsék.

VizrajzPalfy

A diákok elárulták, hogy a kisfilmhez forgatnak gyakorlati ár- és belvízvédekezést bemutató részeket is, sőt a geodéziai mérések sem maradnak ki.

A tervek szerint a szakoktatási intézmény pályaorientációs weboldalára is felkerülő vízügyes kisfilm a beiskolázást segíti majd, pótolandó a járványhelyzet miatt idén elmaradó személyes részvételű képzési bemutatókat.

Laczi Zoltán

Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2020. október 15., csütörtök 14:49, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat