Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Határ menti vízgazdálkodást javító intézkedések a Maros folyó mentén

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. március 01., hétfő 09:35

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság több projektet is indított és megvalósított a kedvezőbb vízgazdálkodási feltételek megteremtése érdekében az elmúlt években.

Az INTERREG V-A Románia-Magyarország program keretében indították el a Belvízvédelmi csatornahálózat fejlesztése a Maros közös érdekeltségű vízgyűjtőjén –MURESE” elnevezésű projektet, melynek fő célja Csongrád és Arad megyék klímaváltozással együtt járó vízgazdálkodási szélsőségeihez történő alkalmazkodásának elősegítése. A fejlesztésbe bevont csatornák a térségi vizeket vezetik el, melyek vízszállító képessége az idők folyamán jelentősen lecsökkent, vízminőségük leromlott.

A román vezető partner (ANIF) a közös érdekeltségű határ menti területen, ezen belül az Arad megyében található „Murese” csatorna, illetve az ún. „Összekötő” csatorna rekonstrukcióját fogja megvalósítani.A projekt magyar oldali partnerének, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak célja a Maros folyó jobb partján elhelyezkedő belvízvédelmi öblözet kiemelkedő fontosságú főcsatornáinak rekonstrukciója. A Békés megyei Battonya térségét érintő fejlesztések hatására javulni fognak a határt metsző vízfolyások vizeinek minőségi és mennyiségi paraméterei.

A projekt kivitelezési munkálatai márciusban kezdődnek, a befejezési határidő szintén ez év szeptemberére lett kitűzve.

ATIVIZIG_Csatornarekonstrukcio szukseges a  Bekes megyei Ciganyka-eren_tartalomCsatornarekonstrukció szükséges a Békés megyei Cigányka-éren

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 

Utolsó módosítás: 2021. március 01., hétfő 09:40, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat