Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Aranydiploma 50 év mérnöki tevékenységért

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2020. december 09., szerda 12:08

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Szenátusa 2020. november 6-án aranydiploma adományozásával ismerte el Antal József okleveles építőmérnök, okleveles mérnök-üzemgazdász, nyugdíjas beruházási osztályvezető értékes mérnöki tevékenységét.

Erre a díszoklevélre azok a felsőfokú végzettséget szerzett diplomás személyek jogosultak, akik oklevelüket legalább 50 évvel korábban szerezték a megfelelő felsőfokú, vagy jogelőd intézményében. A koronavírus járvány miatt a műegyetemi jubileumi díszoklevelek személyes átadása az idén elmaradt, a diplomákat postán kapták meg az érintettek.

Volt kollégánk az Országos Vízügyi Hivatal (OVH) tanulmányi ösztöndíjasaként több, mint 50 éve, 1970. július 15-én helyezkedett el igazgatóságunknál és 2005. szeptember 30-ig dolgozott itt. Nyugdíjas szakértőként 2006-ban részt vett a Vízügyi Központ és Közgyűjtemények alkalmazásában a cigándi árvízi tározó megvalósításában.

A műszaki előkészítő kalkulátortól a termelési igazgatóhelyettesi munkakörig a „termelés” minden jelentős területén dolgozott. Volt a mélyépítéssel foglalkozó 4. számú Szaképítésvezetőség, a Gépészeti Üzem, a Termelési és a Beruházási osztályok vezetője. A „termelés” ágazati megszüntetéséig, ill. kiszervezéséig termelési igazgatóhelyettes (területi üzemvezető) volt.

1994-ben részt vett a FETIVÍZ Kft. megszervezésében, és azt ügyvezető igazgatóként 1998-ig irányította. Ezután visszakerült az igazgatósághoz, ahol az akkor megszervezett Beruházási osztály vezetője lett.

Szakmai pályafutása mellett tanított a Vízügyi Szakközépiskolában, közismertebb nevén az ÉVISZ-ben, Nyíregyházán, és évekig volt a Munkaügyi Döntőbizottság elnöke.

Egész pályafutása alatt kivette részét a védekezési feladatok ellátásában. Először, mint a Védelmi osztag helyettes vezetője, majd 1976-1998-ig vezetőjeként dolgozott. A nyugdíjas éveiben, 2013-ig a 07. 07. árvízvédelmi szakaszt irányította. Ezen idő alatt minden jelentős védekezési munkában részt vett az igazgatóságunkon és más VIZIG-ek területén is.

Mint a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) és a Vízügyi Nyugdíjas Klub tagja nyugdíjasként is figyelemmel kíséri az igazgatóságunk munkáját, valamint tevékenyen részt vesz a szakmai és sport rendezvényeinken.

FETIVIZIG_20209-Aranydiploma.jpg

Antal Józsefnek az Aranydiplomához minden munkatársunk nevében szívből gratulálunk! További tartalmas nyugdíjas éveket, és jó egészséget kívánunk!

Szamos Ferenc

Utolsó módosítás: 2020. december 09., szerda 12:10, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat