Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Bodrog-folyó: Kommunális hulladék (PET palack) szennyezése miatti beavatkozás

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. január 28., csütörtök 15:17

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság figyelőszolgálata a Bodrog-folyó sárospataki és kengyeli gátőrjárások területére eső szakaszán több helyen, koncentráltabban megfigyelhető kommunális hulladék, döntően PET palack megjelenését tapasztalta. Az észlelt kommunális hulladék (PET palack) eltávolítása céljából 2021. január 27-én 08.00 órától III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültség került elrendelésre.

A Hajózási Szolgálat és a Sárospataki Szakaszmérnökség egymással együttműködve megkezdte 2 db motorcsónakkal és az ahhoz szükséges személyzet bevonásával a Bodrog-folyón észlelt vízfelszínen úszó kommunális hulladék eltávolítását és ártalmatlanítását.

Megszervezték továbbá a védekezéshez szükséges figyelőszolgálatot, valamint a védekezés során igénybevett eszközök védekezési időn kívüli őrzését is.

Az ÉMVIZIG folyamatos telefonos kapcsolatot tart fent a Szlovák Állami Vízgazdálkodási Vállalat Kassai Leányvállalatával, hogy amennyiben észlelik a hulladék megjelenését arról azonnali tájékoztatást adjanak.

Az árhullám levonulását követően a visszamaradt kommunális hulladékot kézi erővel fogják eltávolítani.

Csonakbol torteno hulladek eltavolitasCsonakból történő hulladék eltávolítás Bodrogon osszegyult kommunalis hulladekBodrogon összegyűlt kommunális hulladék

Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság 

Utolsó módosítás: 2021. január 28., csütörtök 15:21, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat