Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Jégtörő hajók I. fokú jégvédekezési készültségbe helyezése

Tartalomfelelős: Dr. Alkonyi Zsófia, jogász, kiemelt funkcionális referens

2020. december 17., csütörtök 09:39

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a vízügyi igazgatási szervek jégtörő hajóparkjának üzemeltetéséről szóló 24/2012. (V. 31.) BM utasítás rendelkezéseinek megfelelően 2020. december 15-én 8:00 órától elrendelte a jégtörő hajók I. fokú jégvédekezési készültségbe helyezését, azaz melegen tartását.

Az ADUVIZIG üzemeltetésében 4 nagy (300 LE feletti) és 2 kis (300 LE alatti) jégtörő hajó áll. A hajók jégtörésre való felkészítése évközben megtörtént. Az őszi felülvizsgálat keretében az elvégzett karbantartási munkálatokat az érintett szakbizottság ellenőrizte és a hajók állapotát megfelelőnek, jégtörésre alkalmasnak találta.

ADUVIZIG_1215_melegen tartas

A jégtörő hajók a jeges árvíz elleni védekezés egyik legfontosabb eszközei. Az enyhébb telek ellenére azonban az előttünk álló téli időszakban sem zárható ki a Dunán jégjelenségek megjelenése. Ennek megfelelően a hajók melegen tartásra és készenlétbe helyezése elengedhetetlen feladat a téli időszakban. Az ADUVIZIG jégtörő hajó flottája egy esetleges jégvédekezés idején a közös érdekű Dunaföldvár – Vukovár közötti szakaszon teljesíthet szolgálatot.

ADUVIZIG_12elegentartasDSC_0318.jpg

Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

 

Utolsó módosítás: 2020. december 17., csütörtök 09:44, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat