Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

A Kamarás-Duna fenntartási kotrása

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. április 14., szerda 12:46

Az elmúlt években szakaszosan végrehajtott fenntartási célú beavatkozások után 2021. évben tovább folytatódik a Kamarás-Duna mellékág kotrása. Az idei tavaszi időszakban a mellékág torkolati, 0+000 – 0+750 cskm közötti szakaszán történik kotrás. Ezen a szakaszon 2016-ban végzett Igazgatóságunk hasonló munkákat.

A kotrást mederfelmérés előzte meg, amely során megállapítást nyert, hogy az érintett szakaszon kb. 50-60 cm-es, a mellékágban kiülepedett hordalék és szerves anyag eltávolítása vált szükségessé. A kotrás várhatóan április hónapban befejeződik, mely során összesen kb. 8700 m3 mederanyag kerül eltávolításra. A kikotort mederanyag a Kamarás-Duna torkolata alatt a Duna sodorvonalába, illetve a szabályozási vonalon kívülre kerül elhelyezésre, mellyel időszakosan javulhatnak a Duna hordalékviszonyai is.

A tavaszi munkálatok befejezését követően a dunai torkolattól a Petőfi-szigeti hídig jellemzően rendelkezése áll az vízjogi üzemeltetési engedélyében meghatározott fenékszint, így javulnak a mellékágban a vízháztartási viszonyok és kisvizes időszakban a vízi-közlekedési feltételei.

ADUVIZIG_04ugovica kotrasa.png

Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság 

Utolsó módosítás: 2021. április 14., szerda 12:48, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat