Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Miniszteri elismerés Kovács Attila Jánosnak, a III. Szakaszmérnökség vezetőjének

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. március 17., szerda 09:25

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr a Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst Fokozatát adományozta Kovács Attila Jánosnak, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság III. Szakaszmérnökség vezetőjének.

DSC_0154

Szakaszmérnök úr már több mint 20 éve dolgozik az igazgatóság állományában, 2005-től szakaszmérnökként. Irányítása, szakmai felügyelete alá tartozik a kiemelt fontosságú Ráckevei (Soroksári)-Dunával kapcsolatos feladatok ellátása, a Tassi-zsilip fenntartása, üzemeltetése. Végzi az öntözéssel kapcsolatos területi feladatokat, ellátja a működési területén lévő szivattyútelepek, belvízvédelmi műtárgyak üzemelési és fenntartási feladatait, valamint a közel 10.000 darabszámú víziállással kapcsolatos ügyeket irányítja, felügyeli.

Az elmúlt időszakban a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság területén jelentkező rendkívüli vízkáresemények során is bizonyította rátermettségét, magas szintű szakmai tudását. Tevékenyen részt vett az Európa több országában komoly gondot okozó, helyenként halálos áldozatot követelő, Dunán (2002., 2006., 2010., 2013. években) levonult rendkívüli árhullámok elleni védekezési munkákban, továbbá az igazgatóság területén kialakuló belvíz elleni védekezésben, melyek közül is ki kell emelni a 2010. évben kialakult, közel egy évig tartó belvíz elleni küzdelmet. Azonban nem csak a sok vízzel kellett szembenéznie, hanem olykor a rendkívül kevéssel. 2018-ban a Duna egyes szelvényeiben a valaha mért legalacsonyabb vízállása mellett, a Ráckevei (Soroksári)-Dunán kialakult vízminőség romlásából adódó károk minimalizálása, illetve enyhítése érdekében történő több mint egy hónapig tartó vízminőség-védekezés során is kimagasló teljesítményt nyújtott.

A 2019. év nyarán bekövetkezett Hableány hajókatasztrófában a Nagy-Dunán Dunaújvárostól egészen Csepelig vízijármű segítségével szakaszbejárást tartott, ellátta a szakaszmérnökségi törzsvezetői feladatokat, valamint a hajótest kiemelésének idején a Kvassay-zsilipen állomásozott, folyamatos készenlétben.

Példátlan hozzáállásának köszönhetően nem történt természeti katasztrófa a tavaly év végén, itt, a szigetszentmiklósi olajszennyeződésnél. Ő irányította a helyszínen az országosan kimagasló fontosságú ügyként közismert és elismert vízkárelhárítási munkákat.

DSC_0160

Az elismeréshez ezúton gratulálunk a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság valamennyi dolgozója nevében!

Utolsó módosítás: 2021. március 17., szerda 09:36, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat