Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Múzeumok Éjszakája a Tájvízházban

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. június 25., péntek 12:50

Az est mottója: KÉRDEZZ-FELELEK-FÜLELEK

KOVIZIG 2021 06 24 Muzeumok Ejszakaja

Nagyon sokrétű programmal készülünk a Múzeumok Éjszakájára, amelyben a szakmánk és történelmünk is sok-sok szerephez jut.

Ezen az éjszakán a kiállítás állandó elemei mellett becsempésszük vízügyes szakágazati kollégáinkat a múzeum falai közé és interaktív ismeretszerzési lehetőséget biztosítunk régiónk vízügyi- és természeti vonatkozásairól. Tehetik ezt majd úgy a látogatók, hogy minden kiállítóterünkben más és más bemutató várja őket.

Például egy kicsit mindenki vízügyes lehet és védekezhet az árvíz ellen, megtanítjuk, hogyan kell szabályosan nyúlgátat építeni az árvíz ellen.

De azt is megtudhatják a látogatók mi is az a belvíz, mely a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén nagy gondokat tud okozni egy-egy nagy esőzés után a mezőgazdaságban, és hogyan jut a sok víz segítségünkkel a folyókba.

Folyóink vizeinek minősége is kiemelten fontos számunkra, az este folyamán terepasztalon mutatjuk be, hogy mi is történik akkor, ha valamilyen szennyezés érkezik folyóinkon, hogyan védekezünk ellene, miként próbáljuk megakadályozni a környezetkárosítást.

Szeretnénk bemutatni egy számunkra nagyon fontos embert is, Dr. Mosonyi Emilt, a Kossuth- és Széchenyi-díjas világhírű magyar vízépítő mérnököt és emlékszobáját. Vetítőtermünk ismét méhkaptárrá alakul, ahol a méhek titokzatos világába engedünk betekintést. Körös-vidék gyógynövényeivel is testközelből ismerkedhetnek a látogatók, sok-sok érdekes információval és játékkal tűzdelve. Boszisarkunk annyira népszerű volt két éve, hogy közkívánatra újra megnyitjuk. A játékos kedvű kicsikről és nagyokról sem feledkezünk meg, Suhogás, dobogás, csillogás elnevezésű programunk segítségével játszva ismerhetik meg látogatóink a Körös-vidék madarait, állatait, halait.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Tájvízházban 2021. június 26-án 14.00-24.00 óráig szombaton a Múzeumok Éjszakáján! (Gyula, Városház u. 25.)

Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. június 25., péntek 12:54, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat