Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Nagyszabású árvízvédelmi beruházás valósult meg az Alsó-Tisza vidékén

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2020. december 07., hétfő 09:03

Befejeződött az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közös összefogással megvalósított „Árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítése, védvonalak terhelésének csökkentése az Alsó-Tiszán” című európai uniós projekt, mely 12 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

Többek között töltésfejlesztésekkel, árvízkapuk építésével növelték az árvízvédelmi biztonságot. Ezzel olyan fejlesztés valósult meg, melynek eredményeképpen javult az Alsó-Tisza-völgy árvízvédelmi helyzete, csökkent az árterek elöntésének veszélye, valamint a jövőben az árvízvédekezési költségek csökkenése is várható. A projekt Baks, Szentes, Mindszent, Szegvár és Apátfalva települések külterületeit érintette.

Toltesfejlesztes_zsilip es gatortelep rekonstrukcio Mindszent tersegebenTöltésfejlesztés, zsilip- és gátőrtelep rekonstrukció Mindszent térségében

A projekt megvalósítása mérnöki szempontból történelmi jelentőségű esemény, ugyanis a több mint 1 millió köbméter föld megmozgatásával járó építés, kiegészülve a Tisza alsó szakaszán újdonságnak számító árvízkapukkal, az elmúlt ötven év legjelentősebb fejlesztése.

Uj arvizkapu a Maros mentenÚj árvízkapu a Maros mentén

A beruházásról bővebben az arvizvedativizig.ovf.hu oldalon olvashatnak.

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2020. december 07., hétfő 09:07, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat