Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Sikeresen zajlott a komáromi árvízkapuinak beépítése

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2020. november 09., hétfő 09:28

Sikeresen zajlott a komáromi árvízkapuinak beépítése

 

2020. november 3-án került sor Komáromban a 12+569 és 12+957 tkm szelvényben található árvízkapuk beépítési próbáira. A Komáromi kikötő üzemeltetőjével, a Komáromi Rendőrkapitánysággal és a Komáromi Vízirendészeti Rendőrörssel előre egyeztetett menetrend szerint első ütemben a 12+957 tkm-ben létesült árvízkapu elzárása történt meg az almásfüzitői gátőrtelepen tárolt, méretre szabott, ragasztott fagerendák felhasználásával. Az elmúlt napok csapadékossága miatt a vízszintes nútokba beszorult betétpallók okoztak kisebb gondot, de eltávolításuk után a gerendák beillesztése mind a két zárósorba zökkenőmentesen megtörtént. A 20 db 5,16 m-es fagerenda elhelyezése hozzávetőlegesen 20 percet vett igénybe, mozgatásukhoz 5 főre volt szükség.

A 12+569 tkm. szelvényben levő árvízkapu elzárása során figyelembe kellett vennünk a kikötő forgalmát is, ugyanis a nagyobb terményszállító kamionok csak ezen a kapun voltak képesek be- és kijutni. Az ugyancsak két zárósorral rendelkező árvízkapu elzárására 18 db 6,05 m-es ragasztott fagerendára volt szükség, elhelyezésük a nagyobb méret és súly miatt már 6 főt igényel. A kapu lezárása ez esetben sem vett több időt igénybe, mint 20 perc.

A zárást követően az Almásfüzitői gátőrtelepre beszállított gerendák megtisztítva kerültek vissza tárolási helyükre

EDUVIZIG_arvizkapu epitesi proba_KomaromÁrvízkapu építési próba (Komárom) EDUVIZIG_arvizkapu epitesi proba2_KomaromÁrvízkapu építési próba (Komárom)

Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 

Utolsó módosítás: 2020. november 09., hétfő 11:40, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat