Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Új úszómunkagép érkezett a Kalocsai Szakaszmérnökségre

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. május 13., csütörtök 13:49

A 2021. évi intézményi beruházás részeként az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a fenntartási munkák eredményes elvégzése érdekében több, nád- és hínárvágásra alkalmas úszómunkagép beszerzését határozta el. A beruházás keretében a Kalocsai Szakaszmérnökség átvette az egyedi gyártású, KADIA névre keresztelt fenntartó gépet 2021. március 03-án. A szükséges üzembe helyezési okmányok kiállítását követően használatba is került.

ADUVIZIG_05adia.jpg

Az eszköz meghajtását 1 db FARMTRAC 22 kistraktor látja el, melynek erőforrása egy 952 cm3-es, 15,8 kW teljesítményű Mitsubishi diesel motor. A motor nyomatékát kardántengelyen keresztül közvetíti a csigavonalú hajócsavarnak. A vízi növényzet eltávolítását egy 1100 mm-es függőleges és egy 2250 mm-es vízszintes, rezgőkésekkel szerelt, hidromotor hajtású kaszaszerkezet végzi.

A kalocsai egység első tapasztalatai pozitívak. A fenntartási munkák tervezése során az új munkagép rendszeres feladatokat kap. A szakaszmérnökség bizakodik a munkagép hosszú távú, problémamentes és produktív kihasználhatóságában.

Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. május 13., csütörtök 13:52, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat