Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Újabb burkolt töltésszakasz készült el

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2020. október 26., hétfő 13:42

Újabb burkolt töltésszakasz készült el

 

Az „Árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítése, védvonalak terhelésének csökkentése az Alsó-Tiszán” c. projekt megvalósítása a végéhez közeledik. Jelenleg a műszaki átadás-átvételi eljárás van folyamatban, melynek lezárultát követően megkezdődhet az elkészült létesítmények üzemelése.

ATIVIZIG_20202_Az elkeszult tolteskorona burkolat Mindszent tersegeben1.jpgAz elkészült töltéskorona burkolat Mindszent térségében

Az árvízvédelmi beruházás keretében többek között árvízkapu épült a Dongéri-, illetve a Sámson-Apátfalvi-Szárazér-főcsatornákon, töltésfejlesztést hajtottak végre a Hármas-Körösön és a Tisza bal parton, továbbá két gátőrtelep, és egy szivattyútelep is megújult. Az építési munkák keretében 14 263 folyóméter hosszú töltéskorona szakasz aszfalt burkolatot is kapott, így az ATIVIZIG kezelésében lévő 335 kilométer hosszú fővédvonalból, a projekt keretében elkészült burkolatokkal együtt, összesen 122 kilométer hosszú töltésszakasz rendelkezik már valamilyen szerkezetű útstabilizációval. A töltéseken a gépjárművel történő közlekedés árvízmentes időszakban néhány kivételtől eltekintve (kerékpárút, díszburkolat stb.) bizonyos feltételekkel lehetséges. Előre kiváltott vízügyi engedély vagy érvényes üzemeltetői hozzájárulás birtokában, a vonatkozó szabályok és előírások betartásával lehet majd járművekkel közlekedni az új töltéskoronán, a műszaki átadást követően, melynek várható időpontja 2020. november.

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2020. október 26., hétfő 13:48, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat