Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

PROLINE-CE projekt

Tartalomfelelős: Dr. Alkonyi Zsófia, jogász, kiemelt funkcionális referens

2017. február 07., kedd 14:15

PROLINE-CE – ÚJ INTERREG projekt                                      

Kísérleti területeken új intézkedések az ivóvízkészlet hatékony védelmére

Az elkövetkezendő három év során a PROLINE-CE (Vízkészlet Felhasználást Integráló Földhasználat Menedzsment Hatékony Gyakorlatai és Nem Strukturális Árvízvédelmi Tapasztalatok) projektben résztvevő szakemberek az ivóvízkészlet hatékony védelmének nemzetközi útmutatójának kidolgozására fókuszálnak. Ezt a célt a megfelelő és fenntartható földhasználat, valamint a klíma változás okozta árvizek és aszályok csökkentése, és az azok elleni védelemre irányuló intézkedések fejlesztésén keresztül kell elérni. Az újonnan kidolgozásra kerülő intézkedések a meghatározott kísérleti területeken kerülnek demonstrálásra.

Ajánlások Közép-Európán túli országok számára is

Az érintett probléma nemzetközi jellege, valamint a széleskörű partnerség biztosítja, hogy a PROLINE-CE nem csupán értékes hozzájárulást tud nyújtani a meglévő EU direktívákhoz, mint a Víz Keretirányelv és Árvízi Irányelv, de előre mutató ajánlásokat is tesz, melyek a Közép-európai területen kívüli régiók (Dunai és Alpesi programok, Adria - Jón és Balti programok) számára is relevánsak.

"Declaration Charta” nyilatkozat

A projekt egyik lényeges szempontja, mely kritikus fontosságot kap, a bevont országok, régiók, önkormányzatok szoros együttműködésének erősítése és elősegítése a jövőre vonatkozó közös, fenntartható stratégiák kidolgozásában. Az integrált vízvédelemre és annak megvalósítására alkalmazott innovatív megközelítés minden kormányzati szinten történő hangsúlyozásának érdekében a hét résztvevő ország (Ausztria, Horvátország, Németország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Szlovénia) neves döntéshozói kerülnek meghívásra a projekt végén, hogy közösen írjanak alá egy „Declaration Charta” nyilatkozatot.

Central Europe Programme 2014-2020 – EU társfinanszírozással

A 13 projekt partner – feladataikkal széles spektrumot lefedő szervezetek nemzeti, regionális és helyi szinten, köztük vízszolgáltató, és kutató intézetek – az Európai Unió társfinanszírozását élvező Central Europe Programme 2014-2020 finanszírozásával vesznek részt ebben az INTERREG projektben. A projekt koordinációját a vezető partner, az osztrák Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Szövetségi Minisztérium Erdészeti Főosztálya végzi.

Projekt vezető: Austrian Federal Ministry of Agriculture, Forestry, Environment and Water Management

Partnerek Municipality of the City of Vienna, MA31 – Vienna Water Municipality of Waidhofen/Ybbs University of Ljubljana Public Water Utility JP VODOVOD- KANALIZACIJA Ljubljana Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Országos Vízügyi Főigazgatóság Croatian Geological Survey Regional Agency for Prevention, Environment and Energy in Emilia-Romagna National Water Management Authority Poland Silesian Waterworks PLC Technical University of Munich Euro-Mediterranean Centre on Climate Change Foundation Főbb adatok: Megvalósítás időtartama: 2016. július – 2019 június Teljes költségvetés: 2,75 millió EUR Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt (ERFA) EU társfinanszírozás: 2,27 millió EUR További (angol nyelvű) információ a PROLINE-CE projektről ITT
1. oldal   2   3   - Következő
Utolsó módosítás: 2019. október 07., hétfő 12:06, Uresch László
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat