Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Barát-patak torkolati műtárgy – megkezdődött a műszaki átadás-átvétel

Tartalomfelelős: Süveggyártó Anita, kiemelt műszaki referens

2023. augusztus 28., hétfő 16:07

2023. augusztus 22-én megkezdődött a „Barát-patak torkolat és környezetének fejlesztése” elnevezésű, KEHOP-1.4.0-15-2020-00021 azonosító számú projekt műszaki átadás-átvételi eljárása.

A projekt a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság működési területén valósul meg. Az árvízkapu alapvető feladata lesz a Duna árhullám kizárása a patakmederből (mértékadó árvízszint+1,50 m), mellyel a patak menti árvízvédelmi fővédvonalak tehermentesítése és az esetleges tönkremenetelükből adódó árvízi elöntés kockázatának csökkentése valósul meg. Továbbá célja még a patak váratlan nagy csapadékhozamainak levezetésének biztosítása, illetve a Dunán és a patakon (műtárgy zárt állapotában) egyszerre érkező árhullám kezelése. A torkolati műtárgy ezért egy kettős elzárású iker átemelésű műtárgy, mely képes a kb. 8 m3/sec mértékadó vízmennyiség átemelésére.

A műszaki átadás-átvételi eljárás során a Mérnökszervezet ellenőrzi, hogy a szerződésben és módosításában szereplő műszaki tartalom elkészült-e, a létesítmények funkciójukat betöltik-e, tehát, hogy a projekt és a szerződés céljai teljesültek-e. Az eljárás lezárása csak a teljes ellenőrzés befejezését követően és annak pozitív eredménye után lehetséges.

Utolsó módosítás: 2023. augusztus 28., hétfő 16:07, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat