Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Kétoldalú együttműködés

Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

2013. november 15., péntek 12:00

1_VilagterkEP

Kétoldalú nemzetközi vízügyi együttműködések

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (továbbiakban OVF) négyféle módon vesz részt aktívan a kétoldalú nemzetközi vízügyi együttműködésekben. A felettes szerve, azaz a Belügyminisztérium révén, a Belügyminisztériumot tájékoztatva a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérése alapján, közvetlen megkeresések, valamint saját kezdeményezés útján.

Részvétel a minisztériumi szintű kétoldalú együttműködésekben

Ezekben a Belügyminisztérium kérésének megfelelően, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szakemberei és vezetői is részt vesznek. A vízügyi szakemberek a különböző, a Főigazgatóságot is érintő, illetve annak illetőségébe tartozó szakmai témákról adnak tájékoztatást, osztják meg tapasztalataikat, tudásukat, vagy épp egy-egy kritikus szakmai kérdésben nyújtanak segítséget. Részt vesznek a közös vagy egyéni munkaprogramok kidolgozásában és végrehajtásában, szakmai anyagokat véleményeznek és külföldi, vízügyi szakterületről érkező delegációk fogadásában vállalnak szerepet.

Kep_2_Terkep_2

A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai I. – Európa, Észak-Afrika és Ázsia egyes országaival (kék nyíl) valamint a határvízi együttműködések a szomszédős országokkal (piros nyíl) 

Kep_3_Terkep_3A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai II. – Közép-, és Dél-Afrika, Ázsia egyes országaival, Brazíliával és KubávaKep_4_Terkep_4A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai III. – Mexikóval és a Zöld-foki szigetekkel (Zöld-foki Köztársasággal)

Kep_5_Terkep_5A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai IV. – Palesztinával

Forrás: Google maps

Algéria

Dél-Afrika

Lengyelország

Szaúd-Arábia

Angola

Indonézia

Macedónia

Szudán

Azerbajdzsán

Izrael

Marokkói Királyság

Tádzsikisztán

Banglades

Kambodzsa

Mexikó

Thaiföld

Brazília

Kazahsztán

Mongólia

Törökország

Ciprus

Kenya

Nigéria

Tunézia

Csehország

Kína

Pakisztán

Üzbég Köztársaság

Egyiptom

Kirgizisztán

Palesztina

Vietnám

Ghána

Kuba

Sierra Leone

Zöld Foki Szigetek

India

Laosz

Spanyolország

 

 

A fenti országokkal való együttműködés közül, az OVF részvételét illetően a következőket emelnénk ki.

2022.09.13-án a Magyar-Ciprusi Vízügyi Közös Munkacsoportok megbeszélésére az OVF épületében került sor. Bővebb információ: http://www.ovf.hu/hu/korabbi-hirek-2/ciprusi-delegacio

A BM vezetésével online formában zajlott le a Magyar-Üzbég Vízügyi Munkacsoport első ülése 2022. október 26-án. Az ülés során meghatározták a 3 éves munkatervet és az elérni kívánt eredményeket. Bővebb információ:    http://www.ovf.hu/hu/hirek-ovf/az-elso-magyar-uzbeg-vizugyi-szakertoi-ules

Az algír vízügyi delegáció fogadására a Belügyminisztériumban került sor 2022.11.23-án, ahol az OVF tevékenységét is bemutattuk.

 

 

1. oldal   2   3   - Következő
Utolsó módosítás: 2023. január 27., péntek 09:22, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat