Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Vízminőségvédelem

Tartalomfelelős: Szentiványi Árpád, osztályvezető

2013. november 15., péntek 12:00

EU VKI veszélyes anyagokkal kapcsolatos tevékenység

A VKI előírásainak megfelelően végzett veszélyesanyag-vizsgálatok megszervezésében történő részvétel. Az adatbázis összeállítása, aktualizálása. Különféle lekérdezések készítése az adatszolgáltatási igények függvényében. Speciális elemzések elvégzése, például a nem megfelelő mérések kiválogatása, a túllépések különféle határértékek szerinti vizsgálata.

Vízminőségi monitoringhoz kötődő tevékenység

Részvétel a monitoring-állomások egységes nyilvántartásában, kódolásában, a térképi állományok készítésében. A VM 2000 és Forrás LIMS alapú nyilvántartási rendszerek egyesítésének koordinálása, egységes és közvetlenül elérhető vízminőségi adatbázis létrejöttének segítése.

Részvétel a vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés projektben

A projektben a veszélyes anyagokkal kapcsolatos elemzések elvégzése, a biológiai monitoringot értékelő és az értékelési rendszert kialakító szakértői csapat megszervezése, a munkájuk irányítása. Részvétel a biológiai monitoringot támogató kémiai paraméterek adatrendszerének kialakításában és értékelésében.

Vízvizsgálati szabványosítással kapcsolatos tevékenység

Az MSZT 714. számú Nemzeti Szabványosító Műszaki Bizottsága elnöki feladatkörének ellátása (Vizek fizikai, kémiai és biológiai vizsgálata). Magyarország képviselete a CEN TC 230 és az ISO TC 147 nemzetközi ülésein.

CMA

Részvétel az EU VKI veszélyes anyagok vizsgálatával foglalkozó uniós munkacsoport (CMA) munkájában, a követelmények közvetítése a hazai mérőhálózat felé.

Vízminőségi és egyéb vízügyi adatok együttes elemzésének segítése

A vízügyi szférában fellelhető számos adatbázis kommunikációs gondjainak mérséklése. Az eltérő kódolásokból eredő adatmegfeleltetési hiányok mérséklése térinformatikai módszerekkel (emissziós adatok, vízrajzi adatok, VM2000 kódok stb.)
Utolsó módosítás: 2016. március 22., kedd 09:35, Pászthory Róbert
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat