Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság is részt vett a Tokajban tartott mentési gyakorlaton

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. október 28., csütörtök 14:16

A Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület mentési gyakorlatot hajtott végre 2021. október 27-én Tokaj belterületén, a Tisza 543+500 fkm szelvényénél. Az Egyesület látja el az ÉMVIZIG kezelésében lévő folyószakaszon a nyaralóhajózással kapcsolatos mentési és mentőszolgálati feladatokat.

2szallas a Bodrog merohajora_2.jpg

Felszállás a Bodrog mérőhajóra

A gyakorlaton vízből és hajóról mentést hajtották végre. A gyakorlat a nyaralóhajók mentésére irányult volna, de nyaralóhajó nem állt rendelkezésre, mivel azokat korábban a kiskörei bázisra szállították, így az ÉMVIZIG Bodrog mérőhajója látta el az elsodródott hajó szerepét. A gyakorlat során vízbe esett emberek kimentése, valamint elsodródott hajóról sérült emberek kimentése és azok orvosi ellátása volt a feladat. A gyakorlaton részt vett az Egyesület mellett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Felső-Tisza-vidéki és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság.

6be esett ember partra szallitasa.jpg

Vízbe esett ember partra szállítása

A gyakorlat célja a vízimentő egységek beavatkozásának gyakorlása és ellenőrzése, valamint a társszervekkel való együttműködés erősítése és a tapasztalatok megosztása volt.

Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. október 28., csütörtök 14:21, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat