Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Befejeződött az új szegedi kézilabdacsarnok kiegészítő árvízvédelmi létesítményeinek építése

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. december 07., kedd 13:53

Szegeden, a Felső-Tisza parton épült meg az új Pick Aréna kézilabdacsarnok. A csarnok elhelyezkedésére és a védtöltés alatt feltárt talajrétegződésekre tekintettel, az árvízvédelmi biztonság biztosítása és a csarnok jövőbeni üzemeltethetősége érdekében, kiegészítő árvízvédelmi létesítmény építésére volt szükség.

Partfal szereles 01

A kivitelezési munkálatok során a Tisza jobb parti elsőrendű árvízvédelmi mű 15+918-16+538 tkm szelvényei között 620 folyóméter hosszúságban jetfal építése, a meglévő szögtámfal elbontása történt meg, valaint új szögtámfal épült, ami oly módon lett kialakítva, hogy fogadja a mobil árvízvédelmi fal (IBS) rendszerét. A 620 méter hosszú mobil falat szükség esetén 120 cm – az útátjáróban 140 cm - magasságig lehet kiépíteni.

Partfal szereles 05

Az országban egyedülálló módon Szeged belterületét így immár 2,1 km hosszú mobil fal védi a katasztrófától rendkívüli árvizi helyzetben. A mobil árvízvédelmi fal próbaszerelését az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság több mint 40 fős csapata -a kivitelező közreműködésével- november 30-án eredményesen végrehajtotta, illetve a mobil falrendszer próbaterhelése is sikeresen megtörtént.

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. december 07., kedd 13:57, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat