Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Európa a magasból- a National Geographic műsorán

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. április 15., csütörtök 15:10

Nagy megtiszteltetés érte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot, hiszen részt vehettek a National Geographic Európa a magasból című műsorának elkészítésében.

A műsor premierje 2021. április 11-én 21 órától a NatGeo csatornán sugározták, s melyben Magyarország számos csodája mellett, a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszeren történő nádgazdálkodást is bemutatták. A nádaratás tulajdonképpen egy vízminőségvédelmi nádkezelés, mert minél több éve nő a nád, annál jobban öregszik, gyengül, a növény a levágást követően meg tud újulni. A terület sajátosságai évi 100-150 hektár aratását teszik lehetővé, de az enyhe időjárás miatt ez gyakran kevesebb, mindig szezonfüggő. A 2020/2021-es szezonban –az előzetes ajánlattételi eljárás során kiválasztott– két vállalkozó összesen 146 hektár aratására kapott engedélyt.

A hatrészes sorozat egyik fő törekvése, hogy adott országról világhírű, vagy épp alig ismert- természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből. A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi stábja olyan kivételes épületeket, tájakat és érdekességeket választott be, melyek az ország büszkeségének számítanak és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Így lehetett részese az Igazgatóság ennek a különleges forgatásnak, melyben ezt a kevésbé ismert tevékenységet szélesebb körben is bemutathattuk. Az Európa a magasból című sorozat Magyarországról szóló epizódját a csatorna többször ismétli, illetve natgeotv.com oldalon is megtekinthető.

Nyuduvizig_04_15_Natgeo_1 Nyuduvizig_04_15_Natgeo_NadaratasRészletek a műsor felvételeiből

Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. április 15., csütörtök 15:16, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat