Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Gyönyörű őszi díszletek között zajlott a védműfelülvizsgálat

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. november 26., péntek 10:56

Október 28-án fejeződött be a 2021. évi őszi védműfelülvizsgálat. Kedvező időjárási körülmények között, mindvégig járható szemleútvonalakon folyhatott a felülvizsgálati program. Munkánk az idei, csodálatos ősz díszletei: aranysárga színekben pompázó nyárfások, a barna és a vörös legkülönfélébb árnyalataiban színeződő tölgyesek között zajlott. Filmünk segítségével Önök is bepillanthatnak a kulisszák mögé.

Az elmúlt évben két hagyomány indult el. Az egyik az, hogy évente két gátőrház közötti védvonalszakaszt gyalogosan is megszemlél a bizottság, a másik pedig, hogy szakaszmérnökségenként biztosítunk egy-egy olyan napot, amikor belvízvédelmi és vízhasznosítási célú tájékozódásra is van lehetőség.

Munkánk célja most is a védelmi művek, a védelmi infrastruktúra, a készletek állapotának valamint gát- és csatornaőreink felkészültségének megismerése, értékelése volt.

Az előkészítő tevékenységekkel együtt két hónapot (szeptember, október) igénybe vevő felülvizsgálat során számos intézkedés megtételére fogalmazódott meg igény, ezeket az intézkedési tervben rögzítettük. Tapasztalatainkat a november 19-én megtartott kiértékelő értekezleten megtárgyaltuk, levontuk a szükséges következtetéseket és meghatároztuk a jövő célkitűzéseit.

Videó: Bujdosó Szabolcs

Vágás: Jobbágy Zoltán

 

Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

 

Utolsó módosítás: 2021. november 26., péntek 11:01, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat