Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi vízkárelhárítási bejelentések: 06-80-204-240
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

A Kvassay műtárgyegyüttes I. gépegységének és a tassi Sajó Elemér többfunkciójú vízleeresztő műtárgynak a munkálatai

Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

2021. május 03., hétfő 11:29

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a cseh OSC a.s. szakemberei segítségével közösen telepítették a Kvassay műtárgyegyüttes I. gépegységéhez a Winter-Kennedy mérési elvhez szükséges nyomáskülönbségmérő szondákat, csigaházi vízszintmérő szondákat, a galvanikus leválasztókon keresztül a villamosenergia felhasználás rögzítésére szolgáló csatlakozásokat, valamint a gépegység ideiglenes vibrodiagnosztikai csatlakozásait. A Winter-Kennedy mérés célja annak vizsgálata, hogy milyen mértékben kell átalakítani a Kvassay műtárgyegyüttes I. gépegységét, hogy szivattyús üzemmódban javuljon a hatásfoka.

KDVVIZIG_20210428_A Kvassay mutargyegyuttes es a Sajo Elemer tobbfunkcioju vizleereszto mutargy munkalataiA Kvassay műtárgyegyüttes és a Sajó Elemér többfunkciójú vízleeresztő műtárgy munkálatai

A tassi Sajó Elemér többfunkciójú vízleeresztő műtárgy felvíz szinti szabályzásának kiépítéséhez a tassi hajózsilip felvízi, a vízrajzi törzshálózatban lévő vízmérce jelének átadása az OVF Informatikai Főosztály munkatársainak segítségével megtörtént, és az SC 2017 Tass konzorcium informatikai rendszerépítőivel az átadott mérési adatok kivizsgálását megkezdtük. A vízrajzi monitoring rendszerben az új műtárgyhoz kapcsolódó vízrajzi adatok várhatóan 2021. április 30-ig kerülnek be.

Hiltser János

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. május 03., hétfő 11:33, Regdánszki Tamara
Vízügyi igazgatóságok Kapcsolataink Közgyűjtemények Zöld hatóságok Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat